سینمای ایران
جشنوارهی فیلم فجر: ارزشها‚ كاستیها و امید به آینده
جشنواره فیلم فجر یكی از بزرگترین امتیازات تاریخ مدیریت اجرایی و تشكیلاتی یك سازمان فرهنگی در كشور ما را داشته و دارد. این امتیاز بزرگ‚ <وحدت مدیریت> و پرهیز هوشمندانه مسئولان مربوطه از اعمال تغییرات فصلی در یك دستگاه فرهنگی مهم است. <وحدت مدیریت> جشنواره برای تمام مسئولین فرهنگی و سینمایی این زمینه مستحكم را ایجاد كرده تا بتوانند از یك سازمان واحد صورت عملكردی را طلب كنند كه هیچ عامل خارجی یا هیچ تغییری در رهیافتهای بهینه یا كاستیهای آشكار در آن راه و تداخلی نداشته است. این وحدت مدیریت و پرهیز از ایجاد هرگونه تغییر تشكیلاتی البته نتایج بد و خوب خاص خود را هم داشته است كه چند مورد جدیتر آن را بیان میكنم و امیدوارم گردانندگان و سازمان دهندگان كارآگاه و كارآموخته جشنواره در رفع این نابسامانیها گام برداشته و به توسعهœ اقدامات ارزنده خود سرعت بخشند.
یكی از ثمرات تجربهاندوزی در امر برگزاری جشنواره استفاده كردن از تجربیات و بهینهسازی نحوه اجرا و برنامهریزی آن است. متا›سفانه علیرغم بهبود نسبی در امور اجرایی‚ برگزاركنندگان جشنواره در جهت بوجود آوردن یك نظم منطقی و قابل دفاع در برنامههای نمایش فیلم‚ تلایش بایسته و شایستهای به عمل نیاوردهاند. تعدد عناوین بیجهت بخشها و فیلمهایی كه در زمان محدود جشنواره نمایش داده میشوند و پراكندگی و عدم تمركز بر نمایش فیلمهای متنوع و برجسته و نه تنها متعدد یكی از مشكلات مهم جشنواره است. این مسئله علاوه بر تنزل سطح كلّی‚ موجب بروز اختلال در ایجاد یك شناسنامه ارزشمند‚ دقیق و قابل تعمق از كل <اتفاق> بسیار ارزشمند جشنواره میشود.
نكتهœ دیگر در همین راستا اقدام به ارائه تمام فیلمهای ایرانی تولید شده سال در جشنواره و به تبع آن منوط شدن برنامهریزی جشنواره به برنامهریزی تولید در صنعت س