English
در پی پیشنهاد وزیر فرهنگ روسیه، معلم: پیشنهاد وزیر فرهنگ روسیه مانند برگزاری کج و معوج هفته‌های فیلم هدر نرود!
۱۳۹۱/۰۹/۲۸ | ارسال شده در دسته: اخبار و فعالیت‌ها

در پی پیشنهاد وزیر فرهنگ روسیه، معلم: پیشنهاد وزیر فرهنگ روسیه مانند برگزاری کج و معوج هفته‌های فیلم هدر نرود!

علی معلم در پی پیشنهاد وزیر فرهنگ روسیه درباره معرفی چند فیلم برتر ایرانی در کتاب‌های درسی آن کشور اظهار امیدواری کرد: این موقعیت خوب برای معرفی سینمای ایران نیز مانند برگزاری کج و معوجِ هفته‌های فیلم هدر نرود!

این کارشناس حوزه بین‌الملل سینما در گفت‌وگو با خبرنگار سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ادامه داد: واقعیت این است که موقعیت سینمای ایران برخلاف تصور بعضی از جریانات داخلی، موقعیتی نسبتا خوب است.

وی ادامه داد: سینمای ایران، سینمای شناخته‌شده‌ای است که قابلیت معرفی بیشتر در خارج از کشور را دارد اما متاسفانه این امکان به دلیل بی‌توجهی دولت به پخش بین‌المللی فیلم‌ها حتی در میان کشورهای دوست هم در حد یک کار شگفت‌انگیز تلقی می‌شود!

معلم با یادآوری تفاهم‌نامه‌هایی که میان ایران و سایر کشورها برای تولیدات مشترک فیلم و برگزاری هفته‌های فرهنگی امضا شده است، خاطرنشان کرد: یک جستجوی کامل در آرشیو منابع خبری می‌تواند به ما تعداد بسیار زیادی از تفاهم‌نامه‌های امضا شده میان ایران و کشورهای دوست را نشان دهد اما باید از مدیران سینمایی پرسید چرا اکثر این تفاهم نامه‌ها اجرایی نشده است؟ یا حداقل اگر شده، چرا گزارشی از عمکرد‌تان در این زمینه منتشر نمی‌کنید؟ آیا تمام تفاهم‌نامه‌های امضا شده ما با سایر کشورها در زمینه تولید مشترک و همکاری‌های سینمایی، تنها به برگزاری چند هفته فرهنگی محدود می‌شود؟

سردبیر ماهنامه سینمایی «دنیای تصویر» در ادامه، در پاسخ به پرسشی درباره علت اجرایی نشدن تفاهمنامه‌ها و ضعف سینمای ایران در بعد بین‌الملل توضیح داد: ما سازمانی نداریم که زیر نظر یک نهاد بالادستی مانند ریاست جمهوری بتواند همکاری‌های مختلف بین‌المللی را پیگیری کرده و برای سینمای‌مان در این بخش برنامه‌ریزی بلند مدت، میان مدت و یا حتی کوتاه‌مدت داشته باشد. نکته جالب توجه در اینجاست که هیچ وقت هم از این عقب‌ماندگی برنامه‌ریزی بین‌المللی، درس نگرفته‌ایم و بر شکل اشتباه مدیریت‌مان در این بخش اصرار داریم.

معلم با انتقاد از بی‌توجهی نهاد‌های رسمی دخیل در سینمای ایران به سیاست‌گذاری درست برای بخش بین‌الملل افزود: چندی پیش به کشور هند رفته بودم و می‌دیدم که ایران حتی می‌تواند در آن کشور که خودش صاحب صنعت سینماست، کارگاه‌های آموزشی سینما راه‌اندازی کرده و یا در ایران دانشکده سینمایی بین‌المللی تاسیس کند و از کشورهای منطقه دانشجو بگیرد. در کنار این‌ها می‌توانم صد‌ها موقعیت دیگر را برای‌تان نام ببرم که مانند برگزاری هفته‌های فرهنگی‌مان هدر می‌روند. متاسفانه این نکته را بارها گفته‌ایم که «ما در افق استراتژیک‌مان جایی برای سینما در نظر نگرفته‌ایم و سینما برای نهادهای مختلف حکم زینت‌المجالس را دارد»، اما همه درگیر جنجال روز‌مره‌ این سینمای داخلی هستند.

این سینماگر همچنین در پاسخ به پرسشی درباره تشکیل بخش بین‌الملل در سازمان سینمایی که قرار بود چندی پیش انجام شود، اما تمام فعالیت آن فعلا به موسسه رسانه‌های تصویری سپرده شده است، ابراز عقیده کرد: به نظرم سازمان سینمایی اساسا فاقد سازماندهی مشخص است! دوستان فعلا کاری که انجام داده‌اند در حد تغییر نام از معاونت به سازمان است که بدون مطالعه دقیق و درست انجام شد.

وی ادامه داد: اینکه می‌گوییم برای بخش بین‌الملل و برنامه‌ریزی سینمای ایران در این بُعد، باید سازمانی تشکیل شود مقصود تشکیل دوباره یک سازمان تمام دولتی نیست چرا که نتیجه یک سازمان دولتی در زمینه پخش بین‌الملل همین «هیچ چیز» است که اکنون شاهدش هستیم! سازمانی که بخواهد برای بخش بین‌الملل سینمای ما استراتژی تعریف کند مانند فرانسه باید یک سازمان مستقل و بالادستی با ساختاری نیمه‌دولتی و نیمه‌خصوصی باشد تا علاوه بر پشتیبانی‌های دولتی از همکاری‌های بخش خصوصی هم بهره‌مند شود.

علی معلم در پایان این گفت‌وگو با تاکید مجدد بر اینکه مدیران فرهنگی هیچ استراتژی در حوزه بین‌الملل ندارند، خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم مانند قبل حرکت کنیم باید به برگزاری کج و معوجِ یکسری هفته‌های فیلم که حتی ارزش خبررسانی را هم ندارند (چه برسد به تاثیرگذاری) بسنده کنیم. در این شرایط نباید انتظار داشت که پیشنهاد خوبی مانند پیشنهاد وزیر فرهنگ روسیه اجرایی شود مگر آنکه واقعا بخواهیم در این بخش فکری برای خودمان بکنیم.

به گزارش ایسنا، روز شنبه 25( آذرما) وزیر فرهنگ روسیه در دیدار با سید محمد حسینی پیشنهاد داد که ایران چند فیلم برگزیده خود را برای معرفی در کتاب «معرفی صد فیلم برتر دنیا»‌ی مدارس روسی به این کشور معرفی کند.

وی همچنین از علاقه زیاد روس‌ها به سینمای ایران سخن گفت.

دیگر مطالب در همین دسته...

۱۳۹۶/۰۲/۰۲ | ارسال شده در دسته: اخبار و فعالیت‌ها

ادامه انتشار میراث علی معلم در غیاب او/ بیانیه رسمی «دنیای تصویر»

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در متن این اطلاعیه مجله «دنیای تصویر» که با عنوان «و کشتی به راهش ادامه خواهد داد …» منتشر شده، آمده است: «چند روز مانده به سال جدید، در بهاری که برای ما شبیه خزان بود، «دنیای تصویر»، علی معلم را از دست داد. در تمام این مدت‌ها بارها از ما پرسیدید که بعد از او چه می‌شود و سرنوشت مجله چه خواهد بود؟ حتما می‌دانید، علی معلم فراتر از تاسیس یک مجله یا به راه انداختن جشن سینمایی حافظ، خانواده‌ای را ساخت به وسعت دنیای تصویر و مهم‌ترین میراث‌اش چیزی نبود جز خرد و بینش، اراده و پایمردی، مهر و دوستی. پس خانواده‌ «دنیای تصویر» با امیدی تازه و ایمانی محکم می‌کوشد تا حافظ این میراث...
ادامه مطلب
۱۳۹۵/۱۲/۲۴ | ارسال شده در دسته: اخبار و فعالیت‌ها

علی معلم چهارشنبه ۲۵ اسفند به خاک سپرده می‌شود

آی سینما: در حالی که درگذشت علی معلم منتقد و تهیه کننده سینما با بهت و ناباوری رسانه‌ها و سینماگران مواجه شده است، زمان برگزاری مراسم تشییع و خاک‌سپاری او اعلام شد. او که امروز در دفتر خود بر اثر حمله قلبی درگذشت، قرار است ساعت ۹ صبح روز چهارشنبه ۲۵ اسفند از مقابل ساختمان شماره ۲ خانه سینما تشییع و سپس در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شود. همچنین به گزارش ایسنا قرار است روز جمعه ۲۷ اسفند مراسم یابود او از ساعت ۱۸ تا ۱۹:۳۰ در مسجد جامع شهرک غرب برپا شود. درگذشت این چهره شناخته شده سینما و رسانه که از دو دهه پیش مجله «دنیای تصویر» را منتشر می‌کرد، بازتاب گسترده‌ای داشت و تعداد قابل توجهی از...
ادامه مطلب
۱۳۹۵/۱۲/۲۳ | ارسال شده در دسته: اخبار و فعالیت‌ها

علی معلم درگذشت

سینما به ما یاد داده که زندگی یعنی لحظات توامان شادی و غم، ولی هرگز فکر نمی‌کردیم روزی برسد که قرار باشد بدترین خبر ممکن را در «دنیای تصویر» منتشر کنیم. دقایقی قبل علی معلم، مدیر مسئول و سردبیر نشریه دنیای تصویر، بنیان‌گذار جشن سینمایی تلویزیونی حافظ، مدرس، مجری و برنامه‌ساز و تهیه‌کننده‌ی سینما در سن ۵۴ سالگی و در پی حملۀ قلبی، دار فانی را وداع گفت. علی معلم سال ۱۳۴۱ در دامغان متولد شد. در رشته‌ی سینما تحصیل کرد، در دهه‌ی شصت فعالیت مطبوعاتی خود را آغاز کرد و در سال ۷۱ با تاسیس ماهنامه «دنیای تصویر» فصل تازه‌ای را در مطبوعات و رسانه‌های سینمایی رقم زد. معلم که به واسطه‌ی تولید و اجرای برنامه‌هایی...
ادامه مطلب
۱۳۹۵/۱۲/۲۲ | ارسال شده در دسته: اخبار و فعالیت‌ها

دنیای تصویر 272 منتشر شد

دنیای تصویر 272 منتشر شد دویست و هفتادودومین شماره دنیای تصویر در آستانة سال نو منتشر شد. در این شماره، علاوه بر جداول کامل تولید و فروش، پرفروشترین فیلمها، پولسازترین بازیگران، محبوبترین ژانرها، پرمخاطب سالنها و موفق ترین پخشکنندهها نیز معرفی شدهاند. معرفی چهرههای مهم سینمایی سال 95 (از جمله، اصغر فرهادی، ترانه علیدوستی، عباس کیارستمی، حسن فتحی، مهران مدیری، مانی حقیقی، لیلا حاتمی، کیانوش عیاری، مسعود کیمیایی و…) از دیگر بخشهای این شماره است. بخش ویژه این شماره به بررسی جشنواره فیلم فجر و فیلمهای آن از نگاه منتقدان و نویسندگان سینمایی اختصاص دارد. در بخش گفتگو نیز، میزگردی خواندنی با حضور شش...
ادامه مطلب
۱۳۹۵/۱۲/۱۸ | ارسال شده در دسته: اخبار و فعالیت‌ها

علی معلم: امیدوارم حسن فتحی کارگردان «کنتس سلما» شود/ ساخت در نیمه دوم ۹۶

معلم تهیه کننده سینما که مدتی پیش پروانه ساخت «کنتس سلما» را دریافت کرده است، گفت: هنوز برنامه ای برای ساخت «کنتس سلما» نداریم، تا پیش از این قرار بود تا حسن فتحی کارگردان این پروژه به ما اطلاع دهد که چه زمانی می تواند فیلم را جلوی دوربین ببرد. وی ادامه داد: از ابتدا قرار بود بعد از پایان ساخت سریال «شهرزاد» تولید «کنتس سلما» آغاز شود، اما همچنان هیچ خبری از وضعیت «شهرزاد» و زمان به پایان رسیدن آن نیست. این تهیه کننده سینما توضیح داد: بی شک در سال ۹۶ و در ۳ ماه دوم سال «کنتس سلما» جلوی دوربین می رود، اما اینکه حسن فتحی به عنوان کارگردان بتواند با ما همکاری کند یا خیر، بستگی به خود این کارگردان دارد. معلم در...
ادامه مطلب
۱۳۹۵/۱۱/۱۷ | ارسال شده در دسته: اخبار و فعالیت‌ها

دنیای تصویر 271 منتشر شد

با انتشار دویست و هفتادویکمین شماره، دنیای تصویر وارد بیست و پنجمین سال انتشار خود شد. در این شماره 44 فیلم های ایرانی حاضر در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر معرفی شده اند. کد کیوآر هر فیلم این امکان را به شما میدهد که مستقیما از روی صفحه مجله، به لینک سایت دنیای تصویر متصل شده و برنامه نمایش فیلم را به همراه آنونس آن مشاهده کنید. شش گفتگو با فیلمسازان حاضر در جشنواره، از جمله مسعود کیمیایی، یکی دیگر از بخشهای خواندنی این شماره مجله است. در بخش برداشت بلند، پرونده فیلم «ستیغ هکسا» اثر تحسینشده مل گیبسون را به همراه گفتگو با بازیگر و سازندگان آن خواهید خواند. گزیده ای از مطالب این شماره عبارتند از: در...
ادامه مطلب

ویدیو

۱۳۹۵/۱۲/۲۴
گفت و گوی منتشر نشده زنده یاد علی معلم با فارس/ اگر سینما داشتم خیلی از فیلم ها را نمایش نمی دادم!

گالری تصاویر