English
ساخت فیلم کوروش کبیر یک مطالبه مردمی است
۱۳۹۲/۰۶/۱۳ | ارسال شده در دسته: گفتگوها

ساخت فیلم کوروش کبیر یک مطالبه مردمی است

علی معلم تهیه کننده این فیلم در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با گلایه از روند بررسی این پروژه در ارشاد گفت: منتظر هستیم تا اعضائ جدید شورای پروانه ساخت معرفی شوند تا مشخص شود که آیا سرانجام پاسخ روشنی درباره این فیلم داده می‌شود یا خیر.

وی ادامه داد: ارشاد موظف است برای هر فیلمنامه‌ای که ارسال می‌شود پاسخ روشنی دهد که آیا مجوز ساخت می‌دهد یا خیر و اگر جواب منفی است دلایل آن را اعلام کند نه اینکه سکوت اختیار کند زیرا سکوت کردن خلاف قانون است.

معلم افزود: زمانی که اسم ساخت چینن فیلمی و یا فیلمهای دیگری به زبان می‌آید و در رسانه‌ها منتشر می‌شود تبدیل به یک مطالبه عمومی می‌شود و عموم مردم این سوال برایشان بوجود می‌آید که چرا چنین فیلمی ساخته نمی‌شود از طرف دیگر برای سازندگان آن نیز وجه خوبی ندارد زیرا افکار عمومی تصور می‌کنند که سازندگان آن دارند با نام این فیلم بازی می‌کنند.

تهیه کننده فیلم کوروش کبیر با تاکید بر اینکه از دوسال پیش تا امروز به سوال بیش از ۵۰ نفر از نمایندگان رسانه‌های جمعی برای ساخت این فیلم جواب داده است، افزود: زمانی یک فیلمساز یک موضوع شخصی را پیگیری می‌کند اما وقتی که نام یک فیلم و محتوای آن ملی می‌شود دیگر این فیلم متعلق به خود فیلمساز نیست و دغدغه گروه بیشتری می‌شود و به نوعی یک مسئولیت اجتماعی بر گردن سازندگان آن می‌افتد.

وی ادامه داد: همانطور که در زمان ساخت فیلمهای همچون ۳۰۰ و یا آرگو مردم از مدیران و هنرمندان سوال می‌کنند که چرا فیلمهایی در پاسخ به این فیلم‌ها ساخته نمی‌شود در مورد فیلمهای مانند کوروش کبیر نیز این مطالبه وجود دارد در حالی که من در مقام پاسخگو نیستم بلکه به دلیل ان که ارشاد مجوز لازم را صادر نکرده است خودش نیز باید پاسخگو باشد.

معلم با اشاره به اینکه اینگونه رفتار نظام حاکیمتی باعث بی‌اعتمادی به آن می‌شود، ادامه داد: در دوره مدیریت گذشته وقتی اینگونه رفتار‌ها می‌شد این تلقی پیش می‌امد که شاید یک گروهی دنبال آن هستند که زیرآبی و بی‌سر و صدا، خودشان فیلمی با موضوع مورد بحث بسازند زیرا در دوره گذشته این تلقی وجود داشت که ساخت بعضی موضوعات انحصاری است و فقط باید دوستان ما این فیلم‌ها را بسازند.

معلم ادامه داد: دولت جدید وبخصوص رئیس جدید سازمان سینمایی باید این انحصار طلبی را در سینما بشکند و اجازه ساخت فیلم به افرادی دیگر را بدهد زیرا هیچ اشکالی ندارد که افراد مختلف درباره یک موضوع فیلم بسازند بلکه اشکال زمانی رخ می‌دهد که مشخص نباشد که فیلمساز با چه سند و مدرکی می‌خواهد درباره کوروش فیلم بسازد.

معلم افزود: از اواخر تابستان ۹۰ تا امروز هر زمان که من یا جعفری جوزانی بحث ساخت فیلم را پیگیری کردیم گروهی جنجال سازی کردند و اعلام کردند که آن‌ها نیز قصد ساخت فیلم را دارند اما نه تنها پاسخ تایید شدن یا رد شدن فیلمنامه داده نشد بلکه هیچ فیلمی درباره کورروش نیز ساخته نشده است.

وی با اشاره به اینکه از سال ۹۰ تا امروز عده بسیاری فیلمنامه را خوانده‌اند، ادامه داد: ارشاد باید رسما اعلام کند که با ساخت این فیلم موافق است و یا مخالف است و قانونی باید پاسخ دهد و سکوت کردن درست نیست.

معلم افزود: اینکه دولت قصد دارد در این فیلم سرمایه گذاری کند و یا چه نهادی چه امکاناتی به فیلم می‌دهد بعد از صدور پروانه ساخت بحث و مطرح می‌شود اما در حال حاضر این فیلم به سفارش هیچ نهاد و یا سازمانی ساخته نمی‌شود.

وی ادامه داد: مشخص است که فیلمی مانند کوروش کبیر فیلمی نیست که با یک دوربین معمولی فیلمبرداری شود و بعد آن را ببریم در جشنواره‌ای نمایش دهیم بلکه یک فیلم ملی است و باید بصورت قانونی ساخته شود و قطعا از حمایت نهاد‌ها و سازمانهای مختلف در صورت صلاحدید و امکان استفاده می‌شود.

دیگر مطالب در همین دسته...

۱۳۹۵/۱۱/۲۰ | ارسال شده در دسته: گفتگوها

نقد تند و تیز علی معلم: مگر انتخاب فیلم‌ها خاله‌بازی است؟

علی معلم در برنامه اظهار داشت: «جشنواره، محلی است برای ارائه آثاری که جنبه های مختلف صنعتی، سینمایی و کشف استعدادهای جوان دارند. الگوی جشنواره ما در دوره هایی که به نمونه های بین المللی خود نزدیک شد، بد نبود. حتی امسال که بخش هنر و تجربه حذف شد، در حرکتی خودمختار خود این گروه برای خود برنامه مستقل اعلام می کند! من نمی فهمم آقای حیدری اساسا پاسخگوی این مسئله هستند یا خیر؟ مگر حسین قلی خانی است که هرکسی هر کاری دلش می خواهد بکند؟ اگر ما این ها را تعریف نکنیم هر فشاری می تواند از بالا یا پایین آنها را تغییر دهد.هیچ جشنواره ای هیئت انتخاب اعلام نمی کند. آن هم یکی دو ماه مانده به جشنواره که شب و روز بنشینند پنج شش...
ادامه مطلب
۱۳۹۵/۱۱/۰۷ | ارسال شده در دسته: گفتگوها

معلم: تفکیک جشنواره فجر آسیب های جدی بر پیکره این رویداد سینمایی وارد ساخت

/ سینماپرس: علی معلم تهیه کننده و منتقد سینما در آستانه برگزاری سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر گفت: تناقض در سیاست گذاری های جشنواره فجر آسیب های جدی به آن وارد ساخته است و به نوعی دچار سرگردانی شده و همین امر از کیفیت آن کاسته است. مدیر مسئول ماهنامه سینمایی «دنیای تصویر» در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: این جشنواره علیرغم اهمیت زیادی که برای سینمای ایران دارد متأسفانه در طول ۳۵ دوره برگزاری اش به دلیل دیدگاه های متناقض مدیران و برگزارکنندگانش با آسیب های جدی روبرو شده که این مسأله باید با تدبیر مدیران فرهنگی از بین برود. وی ادامه داد: این جشنواره در ابتدا تنها نمایشگاهی از تولیدات سالانه سینمای ایران...
ادامه مطلب
۱۳۹۵/۱۰/۰۷ | ارسال شده در دسته: گفتگوها

سینمای ایران برای ورود به بازار جهانی نیازمند توجه دولت است

تهران – ایرنا – تهیه کننده فیلم سینمایی «آل» گفت: سینمای ایران از لحاظ قابلیت تولید فیلم جزو 10 سینمای برتر دنیا است اما برای راهیابی به بازارهای جهانی نیازمند توجه دولت است. سینمای ایران برای ورود به بازار جهانی نیازمند توجه دولت است علی معلم روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی ایرنا افزود: سینمای ایران اکنون به لحاظ تولید فیلم وضعیت قابل قبولی در دنیا دارد، اما همچنان از راهیابی به بازارهای جهانی محروم است. وی ادامه داد: مهمترین دلیلی که سینمای ایران تا کنون نتوانسته به بازارهای جهانی راه یابد، بازاریابی ضعیف است و دستگاه دولتی نیز به موقع نتوانستند سیاست هایی را برای ارتقا سطح کیفی و...
ادامه مطلب
۱۳۹۵/۱۰/۰۲ | ارسال شده در دسته: گفتگوها

علی معلم: ادامه‌ی سریال «شهرزاد» حق طبیعی مردم است

خبرگزاری آنا: علی معلم تهیه‌کننده‌ی سینما در اظهارنظری درباره‌ی حاشیه‌های سریال «شهرزاد» این حواشی را بی‌اهمیت دانست و تاکید کرد نباید اجازه داد حاشیه‌ها مهم‌تر از متن شوندا علی معلم تهیه‌کننده و کارگردان سینما و تلویزیون درباره‌ی سریال شهرزاد گفت: «مسئله‌ی حاشیه‌ها هیچ وقت این‌قدر ارزش ندارد که به اندازه‌ی متن مطرح شود.شهرزاد یک کار حرفه‌ای تحسین‌شده هم از طرف مردم و هم از سوی صاحبنظران بوده است و حق طبیعی مردم است که سریال شهرزاد ادامه پیدا کند و به دید مردم برسد؛ یعنی هر سریالی که موفق بوده این حق را دارد. این حاشیه‌ها اصلا ارزش ندارند که کسی وقتش را برای آن صرف کند.» علی معلم افزود: «در...
ادامه مطلب
۱۳۹۵/۰۹/۲۱ | ارسال شده در دسته: گفتگوها

گفتگو با علی معلم درباره جشنواره یاس، پولشویی و الگو گرفتن از نتفلیکس

چهارمین دوره از جشنواره فیلم‌‌‌های ویدیویی یاس به زودی کارش را آغاز می‌کند و علی معلم، تهیه‌کننده و مدیرمسئول و سردبیر نشریه دنیای تصویر، یکی از داوران بخش بین‌الملل این جشنواره است. به همین مناسبت نشریه شبکه نمایش خانگی با او گفتگویی را انجام داده و معلم از علت حضورش در میان داوران، بحث ورود پول‌های کثیف به سینما و کمبودهای زیرساختی در بحث نمایش خانگی صحبت کرده است. نقش جشنواره یاس در وضعیت تولیدات ویدیویی از اولین دوره‌ی این جشنواره در آن حضور داشتم و داور بخش سینمای ایران آن بودم. از جلسات اولی هم که این جشنواره برگزار شد با آن همراهی کردم چون فکر می‌کنم بخشی از موجودیت سینمای ایران متکی است بر...
ادامه مطلب
۱۳۹۵/۰۷/۲۵ | ارسال شده در دسته: گفتگوها

علی معلم: اراده ای برای تغییر در شرایط سینما نیست

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛ علی معلم: فیلم مجید مجیدی شکست خورده/ به خاطر بخل‌؛ حسد و حاشیه کسی حرفِ ما را نمی‌شنود معلم می‌گوید: خوش خیالی‌ست اگر منتظر اتفاقی باشیم. به عنوان کسی که سالهاست در این زمینه کار می‌کنم؛ به این نتیجه رسیده‌ام که چون اراده‌ای وجود ندارد؛ ما با این امکانات نمی‌توانیم وارد بازار پرسود و منفعت جهانی شویم. کشور ما با وجود دارا بودن مشاهیر و اسطوره‌های بزرگی که هرکدام می‌توانند سردمدار سوژه‌های غنی و پرمحتوای جهانی برای سینمای ایران باشند؛ همچنان منتظر است هالیوود یک به یک این مضامین را براساس برداشت‌ها و سلایق خود جلوی دوربین ببرد. به‌نظر مشکل قدیمی جذب سرمایه‌های...
ادامه مطلب

ویدیو

۱۳۹۵/۱۲/۲۴
گفت و گوی منتشر نشده زنده یاد علی معلم با فارس/ اگر سینما داشتم خیلی از فیلم ها را نمایش نمی دادم!

گالری تصاویر