English
علی معلم(عضو هیات انتخاب و سخنگوی این هیات)در گفتگو با ایلنا : مکانیزم انتخاب فیلم‌های جشنواره فیلم فجر تشریح شد
۱۳۹۲/۱۰/۲۳ | ارسال شده در دسته: دسته‌بندی نشده

علی معلم(عضو هیات انتخاب و سخنگوی این هیات)در گفتگو با ایلنا : مکانیزم انتخاب فیلم‌های جشنواره فیلم فجر تشریح شد

ز بین 126 فیلم متقاضی نزدیک به 60 فیلم در جشنواره پذیرفته شدند/ فقط فیلم‌هایی دیده شدند که کامل بودند/ فیلم‌های انتخاب شده نظر جمعی اعضا را کسب کرده بودند و ملاک انتخاب رای گیری تنها نبود/ به احتمال فراوان در بخش تجربی یک جایزه داده می شود.

 ایلنا: هیات انتخاب سی و دومین جشنواره فیلم فجر امسال در چند مرحله فیلم‌ها را انتخاب کرد به گونه‌ای که در مرحله پایانی نزدیک به ۶۰ فیلم در جشنواره امسال شرکت خواهند کرد.

علی معلم(عضو هیات انتخاب و سخنگوی این هیات) در گفت گو با خبرنگار ایلنا؛ با اشاره به روند بررسی فیلم‌ها گفت: امسال بیش از ۱۲۶ فیلم در جشنواره فیلم فجر دیده شد که نسبت به سال گذشته که حدود ۹۶ فیلم حضور داشت؛ رشد خوبی کرده بود.

وی ادامه داد: تعدادی از این فیلم‌ها کاملاً آماده بود و ساخت تعدادی دیگر از آن‌ها به دلیل شرایط امسال و همچنین جا به جایی‌های مدیریتی با تاخیر آغاز شده بود لذا کپی فیلم‌ها دیر به دست هیات انتخاب می‌رسید. به همین دلیل است نسخه‌ای که توسط هیات انتخاب دیده شد مثلاً ۱۴۰ دقیقه باشد اما در جشنواره بسیار کوتاه‌تر شود.

معلم با تاکید بر اینکه هیات انتخاب فیلمهایی را می‌دید که از لحاظ ساخت تقریباً کامل شده‌اند؛ افزود: فیلمهایی که توسط هیات انتخاب دیده می‌شد فیلمهایی بود که یا در مرحله تدوین بود و یا اینکه راف کات آن‌ها کامل شده بود و ما هیچ فیلم ناقصی را برای دیدن قبول نکردیم. به طور مثال فیلم معراجی‌ها به صورت کامل به دست ما نرسید و ما فیلم را ندیدیم.

وی ادامه داد: سایر فیلم‌ها نیز دارای اشکالات جزئی مانند تصحیح رنگ بود و یا اینکه در مرحله سا خت موسیقی و صداگذاری قرار داشت. این روند در تمام جشنوارهای دنیا نیز و جود دارد و کمتر جشنواره‌ای در جهان است که فیلم را به صورت صد در صد کامل آماده انتخاب کند. اما برای داوری و نمایش فیلم برای هیات داوران قطعاً فیلم ما باید به صورت کامل و آماده نمایش ارائه شود.

سخنگوی هیات انتخاب با اشاره به حضور نسلهای مختلف سینمای ایران در جشنواره امسال گفت: در بخش فیلمهای اول بیش از ۶۰ فیلم اولی حضور داشتند و در بخش سودای سیمرغ نیز ۶۵ فیلم حضور داشتند. در بین این فیلمسازان کسانی بودند که اسامی شناخته شده‌ای هستند و صاحب نام هستند و طبیعتاً نامشان به عنوان پشتوانه فیلم حضور دارد و باید خودشان از فیلمشان دفاع کنند. از طرفی دیگر بسیاری از جوانانی بودند که ناشناخته بودند اما فیلمهای خوبی ساختند.

وی در پاسخ به این سوال که هر فیلم برای انتخاب شدن باید حداقل چند رای مثبت از بین ۷ رای هیات داوران را کسب می‌کرد، گفت: هیات داوران برای انتخاب فیلم‌ها دو راه کار را در نظر گرفته است: راهکار اول این بود که هر فیلم بر اساس رای گیری حداقل باید۴ رای از ۷ رای را کسب کند و هیات انتخاب بر اساس رای گیری نظر بدهد. این روش شاید با عث می‌شد که تعداد کمتری فلم در جشنواره حضور داشته باشد. راهکار دوم این بود که به جای رای گیری به بحث و تبادل نظر در مورد فیلم‌ها بپردازیم. هیات انتخاب امسال با توجه به حجم فیلم‌ها راهکار دوم را انتخاب کرد و تصمیم گرفت هم حجم فیلمهای انتخاب شده را بالا ببرد و هم اینکه ظرفیت و فرصتی را به وجود بیاورد تا فیلم‌های بیشتری به نمایش دربیاید و مخاطبان فیلم‌ها را ببیند و درباره آن‌ها نظر بدهد و به نوعی جشنواره امسال ویترینی کامل از سینمای ایران است.

وی ادامه داد: فیلمهایی که امسال در جشنواره وچود دارند توانستند در بحث‌هایی که پیرامون آن‌ها در هیات انتخاب صورت می‌گرفت؛ نظر کافی را به دست آورند و قطعاً هیات انتخاب به یک جمع بندی در باره آن‌ها رسیده بود. فیلمهایی هم که حضور ندارند؛ نتوانسته بودند نظر جمعی هیات انتخاب را به دست بیاورند.

معلم درباره اختصاص دادن بخشی به عنوان بخش تجربی گفت: جدول نمایش فیلم‌ها و بخش مسابقه در جشنواره فیلم فجر محدود است لذا نمی‌توان همه فیلم‌ها را در این بخش قرار داد از طرف دیگر فیلمهایی بودند که جنبه‌های تجربی داشتند و می‌توانند به نمایش دربیایند اما شاید نتوانسته جایگاهی دربین مخاطبان کسب کند. لذا هیات انتخاب تصمیم گرفت تا بخشی را برای این فیلمهای تجربی درنظر بگیرد و ۱۱ فیلم رابه احتمال فراوان در این بخش قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: هرچند فیلمهای بخش تجربی در بخش مسابقه حضور ندارند اما اینگونه نیست که این بخش حیات خلوت جشنواره باشد بلکه فیلمهای خاصی در این بخش به نمایش در می‌آید و حتی پیشنهاد شده بود که جایزه‌ای را برای این بخش در نظر بگیرند. فیلمهایی هم که در این بخش به نمایش در می‌آیند با اجازه صاحبان خود آنهاست.

سخنگوی هیات انتخاب در باره کیفیت فیلمهای جشنواره امسال گفت: قطعاً کیفیت فیلمهای جشنواره امسال با هم متفاوت است و همه فیلم‌ها در یک کیفیت نیست اما آنچه که مشخص است این است که امسال موقعیت خوبی است که یک تصویر روشن از سینمای ایران به نمایش در بیاید و جشنواره امسال می‌تواند برای سینما گران و مدیران سینمایی روشن گرانه باشد. وامسال سال روشن‌گری در جشنواره فیلم فجر است.

معلم تاکید کرد: امسال با تصمیمی که هیات انتحاب و برگزارکنندگان جشنواره گرفته‌اند بیش از ۴۵ درصد متقاضیان حضور در جشنواره فیلم‌هایشان انتخاب شده و بالا‌ترین ظرفیت حضور فیلم‌ها درنظر گرفته شده و فرصتی به وجود آمده است که جشنواره فیلم فجر در بخش ویترینی یک وی‌ترین تمام عیار برای سینمای ایران باشد اما اینکه کدام فیلم‌ها در جشنواره و بعد از آن پر بیننده می‌شوند؛ جای سوال دارد و باید پاسخ به آن را به آینده موکول کرد.

وی ادامه داد: سینمای ایران دچار موضوعات و معضلات مختلفی است که تصویر خود را در فیلم‌ها نشان می‌دهد و فیلمهای امسال جشنواره فیلم فجر هم قابلیت سینمارا نشان می‌دهند و هم مشکلات ان را بیان می‌کنند.

سخنگوی هیات انتخاب با خودداری از هر گونه پیش داوری درباره جشنواره امسال فیلم فجر گفت: سینمای ایران متعلق به سینماگران و مردم است ما آنچه مشخص است این است که متاسفانه سینمای ایران در تنوع ژانر و مضمون دچار کمبودهایی است و این اشکال معضلی است که هر ساله وجود داشته و ما کمتر سینمای متکی بر تماشاگر داریم.

وی ادامه داد: باید سازو کار تولید و نمایش را تغییر دهیم زیرا با این وضعیت فیلم‌ها؛ موقعیت فعلی ما در دیدگاه مخاطب و جذب مخاطب به مخاطره می‌افتد.136438

دیگر مطالب در همین دسته...

۱۳۹۲/۱۰/۱۷ | ارسال شده در دسته: دسته‌بندی نشده

علی معلم مطرح کرد: قطعا فیلم‌هایی به جشنواره‌ی فجر اضافه می‌شوند

سخنگوی هیات انتخاب سی و دومین جشنواره فجر گفت: قطعا فیلم‌های دیگری در داخل یا خارج از بخش مسابقه سینمای ایران به جشنواره فجر اضافه خواهند شد. علی معلم در گفت‌وگو با خبرنگار سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، درباره احتمال اضافه شدن فیلم‌هایی به لیست حاضران در جشنواره فجر بیان کرد: قرارمان در هیات انتخاب این است که تا پایان هفته جاری، یک جلسه‌ی دیگر به منظور جمع‌بندی فیلم‌ها برگزار کرده تا بتوانیم حضور یا عدم حضور یکسری از آثاری که درباره آن‌ها بحث وجود داشته، را بررسی کنیم. وی خاطرنشان کرد: احتمالا در جلسه پایانی هیات انتخاب‌، چند فیلم دیگر در داخل یا خارج از بخش مسابقه سینمای ایران گنجانده...
ادامه مطلب
۱۳۹۲/۰۸/۲۸ | ارسال شده در دسته: دسته‌بندی نشده

علم معلم: ارزیابی 100 روزه در حوزه فرهنگ و هنر مشکل است

عملکرد 100 روزه دولت یازدهم در حوزه سینما و اولویت پیش‌رو علم معلم: ارزیابی 100 روزه در حوزه فرهنگ و هنر مشکل است علم معلم گفت: ارزیابی 100 روزه در حوزه فرهنگ و هنر مقداری مشکل است و مسائل فرهنگی برای رسیدن به اقدامات مشخص نیازمند زمان است.   این تهیه‌کننده و منتقد سینما در گفت‌و‌گو با خبرنگار سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: این 100 روز در حوزه فرهنگ و هنر بیشتر به بحث و گفت‌وگو و رصد کردن موقعیت سینما و مقداری نقد گذشته سپری شد.   وی افزود: استقرار مدیریت جدید و آسیب‌شناسی وضعیت موجود و نقد گذشته سینما طی این مدت اتفاق افتاد و این که برنامه آینده چه چیزی است، هنوز مشخص نیست و نوع...
ادامه مطلب
۱۳۹۲/۰۷/۲۲ | ارسال شده در دسته: دسته‌بندی نشده

معلم در گفت‌وگو با تسنیم:بعید می‌دانم گذشته جایزه اسکار را دریافت کند/ احتمال کاندید شدن

خبرگزاری تسنیم: منتقد و تهیه کننده سینمای ایران با اشاره به بحث انتخاب گذشته به عنوان نماینده ایران برای دریافت جایزه اسکار گفت: بعید می‌دانم که فیلم گذشته اصغر فرهادی یا هر فیلم دیگری از ایران در سال جاری جایزه اسکار را دریافت کنند.   علی معلم در حاشیه حضور در اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان پیرامون جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان اظهار کرد: جشنواره فیلم کودک و نوجوان از معدود جشنواره‌هایی است که به لحاظ بین‌المللی جایگاه ویژه‌ای دارد و باید با برنامه‌ریزی و انتصاب مدیران ثابت، آن را حفظ کرد تا بازدهی بیشتر و بهتری داشته باشد. پائین بودن حجم سرمایه‌گذاری، معضل سینمای کودک است وی...
ادامه مطلب
۱۳۹۲/۰۶/۱۹ | ارسال شده در دسته: دسته‌بندی نشده

علی معلم در گفتگو با شبکه ایران عنوان کرد:چاره کار تلویزیون حرکت به سمت خصوصی سازی است

چاره کار تلویزیون حرکت به سمت خصوصی سازی است تا زمانی که تلویزیون از یک سلیقه استفاده می‌کند و یک مدیریت شخصی حاکم است اوضاع بر همین منوال است. در دوره‌ای که تلویزیون دو شبکه بیشتر نداشت من با شبکه دو همکاری داشتم که اصلا نگاهش کاملا متفاوت از شبکه یک بود. ولی الان نگاه کنید همه شبکه‌ها عین هم هستند و حتی سلیقه‌هاشان هم فرق نمی‌کند. این واقعیت نشان دهنده آن است که تلویزیون‌های ما باید به سمت تلویزیون‌های مستقل و خصوصی شدن برود. شبکه ایران/ نرگس عاشوری: حکایت همان حکایت «از سر گذشتن آب» است؛ موج شبکه‌های ماهواره‌ای و آنتن خالی تلویزیون! هر چقدر ضیافت رقیب پر و پیمان‌تر می‌شود و سفره‌اش...
ادامه مطلب
۱۳۹۲/۰۴/۱۷ | ارسال شده در دسته: دسته‌بندی نشده

شرلوک هولمز، جهان جدید و قدیم چگونه رخ نمایی می کند؟

داستان های کارآگاهی جنایی در طول تاریخ نه چندان بلند سینما، همواره بینندگان را مجذوب خود کرده اند. دنیای رازها و کشف رمزها نوعی مشارکت ذهنی بیننده و قهرمان را در پی دارد که لذت بردن از کشف همزمان یا حیرت زدگی از نوع کشف قهرمان را به دنبال دارد. برای فهم تغییر زبان سینما در هزاره جدید با نوع داستانگویی کلاسیک در سینمای قرن بیستم، دیدن سریال جدید شرلوک محصول بی بی سی کفایت می کند. اقتباس هوشمندانه سازندگان شرلوک از داستان های کلاسیک شرلوک هولمز و آوردن آنها به دنیای جدید و قرن بیست ویکم نه تنها از طریق تغییر زمان داستان که از طریق نحوه انتقال اطلاعات داستان به تماشاگران اتفاق می افتد. در سریال...
ادامه مطلب
۱۳۹۱/۱۰/۰۹ | ارسال شده در دسته: دسته‌بندی نشده

وب‌سایت مجله دنیای تصویر

ادامه مطلب

ویدیو

۱۳۹۵/۱۲/۲۴
گفت و گوی منتشر نشده زنده یاد علی معلم با فارس/ اگر سینما داشتم خیلی از فیلم ها را نمایش نمی دادم!

گالری تصاویر