«علی معلم» روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا افزود: حقیقت این است که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی باید تعیین کند چه کسی می تواند در عرصه مدیریت سینما حضور داشته باشد و این روند به تصور وزیر از مدیریت در سینما مربوط است.
وی یادآور شدکه نخستین کاری که باید برای انتصاب مدیریت جدید سینما انجام شود آسیب شناسی عملکرد مدیرانی فعلی و بهره گیری از نظرات مختلف در تعیین فرد منظور است.
مدیر مسوول ماهنامه دنیای تصویر توضیح داد: مساله سینمایی بودن یا نبودن مدیر بعدی اهمیت اساسی ندارد؛ قوه مدیریت و عدالت ممکن است در کسی که اهل سینماست وجود داشته باشد همانگونه که در فردی همانند شمقدری وجود نداشت.
به گفته معلم، یک کارگردان و تهیه کننده خوب الزاما مدیر سینمایی خوبی نیست معتقدم در شرایط کنونی تشکیل شورای عالی در سازمان سینمایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی به رایزنی برخی رسانه ها در معرفی گزینه های نزدیک به خود به عنوان مدیر سینمایی اشاره کرد و گفت: گزینه های اعلام شده به دلیل تضادهای درون سینما، منافع و رانت های موجود قابلیت حضور در جایگاه مدیریت را ندارند و هریک از گروههای رانتی که یک روند سیاسی پشت آنان است گزینه خاص خود را دارند که این موضوع انتخاب مدیر جدید برای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را دشوار خواهد کرد.
**فشار از طریق رسانه ها برای انتصاب افراد نزدیک به خود
تهیه کننده فیلم سینمایی آل توضیح داد: همه گروه های یاد شده از طریق رسانه های مطبوع و دیگر روش ها، فشار می آورند تا آدم های خود را بر مسند سینما بنشانند و در این راه خط و نشان می کشند که این کار، تعیین مدیر سینمایی را برای وزیر ارشاد دشوار می کند.
معلم تاکید کرد: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در کنار انتصاب مدیر سینمایی باید به تشکیل شورای عالی در سازمان سینمایی متشکل از متخصصان اقدام کند. این شورای عالی می تواند موارد مربوط به سینما و دعواهای مرسوم را به اصطلاح جمع کند زیرا عبور از این اختلافات از عهده یک مدیر خارج است.
به گفته تهیه کننده فیلم گاوخونی، وجود رانت و رویکرد ها دلیل اصلی این دعواهاست و ۹۰ درصد سینما از رانت و دعواهایی که بر سر آنان خراب شده آسیب دیدند.
نویسنده و منتقدبا سابقه سینما ادامه داد: مدیر جدید سینمایی با همکاری مشاوران قوی که الزاما نباید هم جهت او باشند می تواند تصمیم های درستی درباره سینما اتخاذ کند.
**فامیل و رفقا مشاور نباشند
معلم یادآور شد: مشاوران مدیر سینمایی نباید رفقا یا شوهر خاله او باشند بلکه مشاور حتا می تواند مخالف یا از جناح های فکری مختلف انتخاب شود.
وی ادامه داد: وزیر جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی بر اساس مشرب برنامه ای دولت در حوزه های هنری به هم فکری قایل باشد؛ ما تجربه تلخ صنف داشتیم و اکنون دولت جدید با توجه به رویکردش استفاده از اهل خرد را دستمایه امور قرار دهد. مسایل جامعه پیچیده تر از آن است که حتا یک مدیر از عهده آن برآید.
این تهیه کننده سینما افزود: سینما امروز مدیران میانی قوی نیاز دارد، آدم هایی که خودخواه و خودنگر نباشند. متاسفانه کسی که مسوول می شود آنچنان خودخواه است که اصلا رسانه ها و منتقدان و مردم در وی تاثیری ندارد و این خودخواهی باید از مدیریت حذف شود.
معلم ادامه داد: گروه مدیران شمقدری حتا حرف های خیرخواهانه را نپذیرفتند و امروز باید این حب و بغض ها کنار رفته و از نظرات کارشناسان استفاده شود.
به گفته وی، سینماگران یک سلیقه خاص حیدری یا نعمتی در مدیریت سینما را تحمل نمی کنند و امروز سینما در مدیریت نیازمند تعادل و خردمندی است.
**مدیر سینما مو سپید کرده باشد
وی با تاکید بر حضور افراد باتجربه در مدیریت سینما گفت: معتقدم گزینه مدیریت سینما باید در سن خردمندی باشد؛ این اصلا مترادف با این نیست که جوانان را به کار نگیریم اما مدیریت سینما نیازمند افرادی با شاخص خردمندی و از آب گذشتگی است.
این تهیه کننده سینما تاکید کرد: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دقت کند که سابقه افرادی که برخی رسانه ها و گروه ها مطرح می کنند چیست؟ آقایانی که مطرح می کنند آیا نگرش و تحمل داشته و در کارنامه آنان سوء استفاده مالی وجود ندارد؟ ببیند آیا اینها تعهد و تحصیل لازم را دارند و در این زمینه موی سپید کردند؟
معلم تاکیدکرد: باید بررسی شود که طیف دوستان این گزینه ها چه کسانی هستند؟ آیا میزان دشمنانشان بیشتر از دوستانشان است؟ تعداد کسانی که از این افراد ضربه خوردند بیشتر است؟
**برخی گزینه ها به دلیل قرابت با مدیران سینماگر شدند
وی یادآور شد: مدیری که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای سینما انتخاب می کند می بایست بر اساس اعلام رییس جمهوری از سابقه درست و رویکرد فراجناحی برخوردار باشد.حضور افرادی که در ظاهر ادای فراجناحی بودن را در می آورند و در پس پرده وابسته به جریان فکری خاصی هستند، نمی تواند برای سینما مفید باشد.
این تهیه کننده سینما همچنین گفت: افراد یادشده در حقیقت اصل جناح بندی اند و این افراد اگر سابقه ای هم در سینما دارند از دولت دهم گرفته و به دلیل نزدیکی به افراد و مدیران سابق سینمایی وارد عرصه تولید در هنر هفتم شدند و اگر این افراد را از رانت جدا کنیم ماهیتی ندارند.
معلم با یادآوری اینکه خود رایی در مدیریت سینما جایی ندارد توضیح داد که افرادی که از نقاط پایین خود را به مراتب بالا رسانده و تحصیل کرده هستند، به درد سینمای ما می خورند.رانت خواران که برای خود در این سالها چهره ساخته اند و آثار سفارشی و کم ارزش با هزینه های میلیاردی را در کارنامه دارند، به درد مدیریت سینما نمی خورند.