English
علی معلم تهیه کننده سینما می گوید: 100 میلیارد تومان اعتبار سینما کجا رفت
۱۳۹۲/۰۹/۲۰ | ارسال شده در دسته: گفتگوها

علی معلم تهیه کننده سینما می گوید: 100 میلیارد تومان اعتبار سینما کجا رفت

ˈاین نوع برخورد با بیت المال غلط است و اگر بودجه فرهنگی را به رفقای خود برسانیم اهل سینما و رسانه ها این موضوع را می فهمند.ˈ

مدیر مسئول ماهنامه دنیای تصویر روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا تصریح کرد: اکنون در شرایطی قرار داریم که دولت ها باید در مسائل مالی شفاف عمل کنند و اجازه هدر دادن منابع داده نشود.

از نظر این تهیه کننده سینما بالابردن سهم فرهنگ در بودجه نشان دهنده جهت گیری واقعی دولت برای تغییر مسیر نگران کننده فرهنگ به سمت سقوط بوده تا به ایجاد امنیت فضا فرهنگی مخدوش شده کمک کند.

معلم توضیح داد: نهادهای مختلفی در حوزه فرهنگ دخالت می کنند که این یک ضعف برای دستگاه ها است، در کنار امنیت و بودجه بهتر می توانیم شاهد شکوفایی فرهنگ باشیم.

وی می گوید: بودجه فرهنگی کشور به طور معمول، یک نود ونهم کل بودجه است و طبیعی است که در چنین شرایطی انجام کار فرهنگی با اعتباری که به اندازه احداث یک جاده است، سخت است بنابراین مجلس می تواند در تصویب همین حداقلی دولت را یاری کند .

این منتقد سینما عنوان کرد: درباره بررسی مسئله بودجه فرهنگی دو موضوع مورد بررسی است. نخست تخصیص بودجه و دوم نظارت بر اجرای آن که این دو محور در زمان خود از اهمیت بالایی برخوردار است .با این وجود با اعتبارات کنونی نمی توان انتظار زیادی برای جهش در فعالیت ها و زیرساخت های فرهنگی آن داشت .

وی تصریح کرد: دولت باید در زمینه بودجه فرهنگی شفاف باشد البته این شفافیت به این منزله نیست که عدد و رقم بودجه فرهنگی اعلام شود در صورتی که این نوع شفافیت بیشتر کمدی و طنز است.

معلم ادامه داد: بودجه باید سمت گیری و هدف مشخصی داشته باشد وباید آن را در جای درست هزینه کرد.

**بودجه فرهنگی صرف پرداخت حقوق کارمندان می شود

معلم به موضوع نظارت بر اختصاص بودجه به بخش های مختلف فرهنگی اشاره کرد و ادامه داد: برخی اوقات اولویت های تقسیم بودجه مصوب مجلس در عرصه فرهنگی رعایت نمی شود و گاه شاهد این هستیم که بودجه صرف کارهای غیر ضروری می شود.

وی یادآور شد: بخشی بزرگی از بودجه فرهنگی در سال های اخیر به فعالیت های جنبی فرهنگی، برگزاری جشنواره ها و تامین حقوق کارکنان نهادهای زیر مجموعه اختصاص یافته که این امر به عرصه فرهنگ ضربه زده است.

این کارشناس فرهنگی در ادامه گفت: بودجه های فرهنگی کفاف اداره ادارات و تشکیلات اداری را نمی دهد زیرا نظام اداری فرهنگی گسترده شده و به جای اینکه سیستم چابک شود – امروز تعداد زیادی در نهادهای فرهنگی مشغول به کارند و بخشی از بودجه فرهنگی صرف تامین هزینه حقوق آنان شده – بدنه حجیم تر می شود.

**دستگاه های اجرایی اولویت تقسیم بودجه را دنبال نمی کنند

معلم به اولویت بندی بودجه در بخش فرهنگ اشاره کرد و توضیح داد: دستگاه های اجرایی اولویت بندی تقسیم بودجه را دنبال نمی کنند در صورتی که این دستگاه ها باید مشخص کنند که چه کاری در اولویت باید قرار بگیرد.

وی افزود: وظیفه دولت از نظر من این است که در بخش فرهنگی، فعالیت های سازمان دولتی را گسترده تر کند؛ باید بودجه به فعالیت های فرهنگی و به افزایش زیر ساخت های فرهنگی کمک کند.

این منتقد و نویسنده سینمای ایران توضیح داد: کمک به پخش جهانی فیلم ها، کمک به تولید فیلم هایی با سرمایه گذار خصوصی به منظور فراهم کردن سخت افزارهای مورد نیاز تولید این آثار و کمک به تجهیز فنی سینما توسط بخش خصوصی از جمله مواردی است که می تواند به آن بودجه اختصاص داده شود.

معلم ادامه داد: در فعالیت های فرهنگی بودجه باید در جایی مصرف شود که نیاز است و رها کردن آب در زمین بایر دستاوردی برای عرصه فرهنگ به دنبال نخواهد داشت و اگر این آب در اختیار یک باغ پرمیوه باشد شاهد شکوفایی می شویم.

**تزریق بخشی از بودجه نهادهای دیگر به فرهنگ و هنر

وی همچنین پیشنهاد داد که دولت برای جبران کمبود بودجه در فرهنگی دستگاه های دیگر را ملزم کند که بودجه فرهنگی داشته و این بودجه را به عرصه فرهنگ تزریق کنند.

به گفته این تهیه کننده برخی مصوبات فرهنگی در سازمان ها اجرا نمی شود.

ˈسازمان هایی داریم که فعالیت های فرهنگی دارند از این رو چه بهتر که دولت مصوبه ها و آیین نامه هایی داشته باشد که از طریق بودجه های موجود در این سازمان ها به فرهنگ کمک شود؛ به عنوان نمونه در وزارتخانه های نفت ، صنعت و معدن و دیگر نهادهای دولتی و حتی بانک ها اگر دولت مصوباتی داشته باشد می توان از امکانات مالی آنها به نفع سینما استفاده کردˈ.

** تنبلی در برخی بخش های فرهنگی

معلم تصریح کرد: دولت تدبیر و امید فرصت کمی برای اعمال نظر دارد؛ در برخی بخش های فرهنگی شاهد تنبلی هستیم و باید بدانیم که تا چشم بر هم بزنیم یکسال می گذرد و اگر قرار باشد که منتظر گشایش باشیم زمان را از دست داده ایم .

وی توضیح داد: با توجه به فضای ایجاد شده درمیان اهالی فرهنگ، دولت با اقدامات موثر می تواند امنیت را به اهالی فرهنگ نوید دهد و باید فرهنگیان احساس کنند که از فعالیت های آنها حمایت می شود چرا که درغیر این صورت شاهد افسردگی آنان هستیم که روی جامعه اثر دارد.

منتقد و نویسنده سینما با یادآوری اینکه جامعه به دو بخش کالبد و روح تقسیم می شود گفت: برطرف کردن مسائل معیشتی، اقتصادی مانند دارو و امکانات زیستی جز کالبد جامعه و فرهنگ و هنر روح آن محسوب می شود.

معلم گفت: ملت های فقر اما با روحیه خوب توانسته اند برخی بحران ها را پشت سر بگذارند و چنانچه ما به عرصه فرهنگ نرسیم روحیه و فضای فکری مردم را از دست می دهیم.

وی اظهار کرد: کمک کردن به بخش فرهنگ نه تنها کمک کردن به اهل فرهنگ بلکه کمک کردن به فضای فکری و روحیه اجتماع است و مردمی که دارای تنشخص فرهنگی باشند در امر سیاست و امنیت در کنار حکومت خواهند بود.

** کاخ جشنواره و فیلم فاخر

معلم گفت: ما با نساختن یک فیلم فاخر می توانستیم یک کاخ جشنواره داشته باشیم و با خیلی پول ها می شد برای اهالی سینما درمانگاه بسازیم.

وی ادامه داد: معتقدم دولت باید به عرصه فرهنگ اشراف کامل داشته باشد و نهادهای ذی ربط را بازخواست کند.

این کارشناس فرهنگی از رییس جمهوری و وزیر ارشاد خواست تا نظارت دقیقی بر اجرای بودجه داشته باشند و اجازه دهند رسانه ها در این باره نقد و شفاف سازی کنند و اگر مدیری در این زمینه سوء استفاده و یا اهمال کرد آن را شفاف اعلام کنند.

معلم افزود: در این صورت قبل از اینکه خسارت به عرصه فرهنگ وارد شده و بودجه ای هدر برود می توان از خسارات احتمالی جلوگیری کرد.

دیگر مطالب در همین دسته...

۱۳۹۵/۱۱/۲۰ | ارسال شده در دسته: گفتگوها

نقد تند و تیز علی معلم: مگر انتخاب فیلم‌ها خاله‌بازی است؟

علی معلم در برنامه اظهار داشت: «جشنواره، محلی است برای ارائه آثاری که جنبه های مختلف صنعتی، سینمایی و کشف استعدادهای جوان دارند. الگوی جشنواره ما در دوره هایی که به نمونه های بین المللی خود نزدیک شد، بد نبود. حتی امسال که بخش هنر و تجربه حذف شد، در حرکتی خودمختار خود این گروه برای خود برنامه مستقل اعلام می کند! من نمی فهمم آقای حیدری اساسا پاسخگوی این مسئله هستند یا خیر؟ مگر حسین قلی خانی است که هرکسی هر کاری دلش می خواهد بکند؟ اگر ما این ها را تعریف نکنیم هر فشاری می تواند از بالا یا پایین آنها را تغییر دهد.هیچ جشنواره ای هیئت انتخاب اعلام نمی کند. آن هم یکی دو ماه مانده به جشنواره که شب و روز بنشینند پنج شش...
ادامه مطلب
۱۳۹۵/۱۱/۰۷ | ارسال شده در دسته: گفتگوها

معلم: تفکیک جشنواره فجر آسیب های جدی بر پیکره این رویداد سینمایی وارد ساخت

/ سینماپرس: علی معلم تهیه کننده و منتقد سینما در آستانه برگزاری سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر گفت: تناقض در سیاست گذاری های جشنواره فجر آسیب های جدی به آن وارد ساخته است و به نوعی دچار سرگردانی شده و همین امر از کیفیت آن کاسته است. مدیر مسئول ماهنامه سینمایی «دنیای تصویر» در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: این جشنواره علیرغم اهمیت زیادی که برای سینمای ایران دارد متأسفانه در طول ۳۵ دوره برگزاری اش به دلیل دیدگاه های متناقض مدیران و برگزارکنندگانش با آسیب های جدی روبرو شده که این مسأله باید با تدبیر مدیران فرهنگی از بین برود. وی ادامه داد: این جشنواره در ابتدا تنها نمایشگاهی از تولیدات سالانه سینمای ایران...
ادامه مطلب
۱۳۹۵/۱۰/۰۷ | ارسال شده در دسته: گفتگوها

سینمای ایران برای ورود به بازار جهانی نیازمند توجه دولت است

تهران – ایرنا – تهیه کننده فیلم سینمایی «آل» گفت: سینمای ایران از لحاظ قابلیت تولید فیلم جزو 10 سینمای برتر دنیا است اما برای راهیابی به بازارهای جهانی نیازمند توجه دولت است. سینمای ایران برای ورود به بازار جهانی نیازمند توجه دولت است علی معلم روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی ایرنا افزود: سینمای ایران اکنون به لحاظ تولید فیلم وضعیت قابل قبولی در دنیا دارد، اما همچنان از راهیابی به بازارهای جهانی محروم است. وی ادامه داد: مهمترین دلیلی که سینمای ایران تا کنون نتوانسته به بازارهای جهانی راه یابد، بازاریابی ضعیف است و دستگاه دولتی نیز به موقع نتوانستند سیاست هایی را برای ارتقا سطح کیفی و...
ادامه مطلب
۱۳۹۵/۱۰/۰۲ | ارسال شده در دسته: گفتگوها

علی معلم: ادامه‌ی سریال «شهرزاد» حق طبیعی مردم است

خبرگزاری آنا: علی معلم تهیه‌کننده‌ی سینما در اظهارنظری درباره‌ی حاشیه‌های سریال «شهرزاد» این حواشی را بی‌اهمیت دانست و تاکید کرد نباید اجازه داد حاشیه‌ها مهم‌تر از متن شوندا علی معلم تهیه‌کننده و کارگردان سینما و تلویزیون درباره‌ی سریال شهرزاد گفت: «مسئله‌ی حاشیه‌ها هیچ وقت این‌قدر ارزش ندارد که به اندازه‌ی متن مطرح شود.شهرزاد یک کار حرفه‌ای تحسین‌شده هم از طرف مردم و هم از سوی صاحبنظران بوده است و حق طبیعی مردم است که سریال شهرزاد ادامه پیدا کند و به دید مردم برسد؛ یعنی هر سریالی که موفق بوده این حق را دارد. این حاشیه‌ها اصلا ارزش ندارند که کسی وقتش را برای آن صرف کند.» علی معلم افزود: «در...
ادامه مطلب
۱۳۹۵/۰۹/۲۱ | ارسال شده در دسته: گفتگوها

گفتگو با علی معلم درباره جشنواره یاس، پولشویی و الگو گرفتن از نتفلیکس

چهارمین دوره از جشنواره فیلم‌‌‌های ویدیویی یاس به زودی کارش را آغاز می‌کند و علی معلم، تهیه‌کننده و مدیرمسئول و سردبیر نشریه دنیای تصویر، یکی از داوران بخش بین‌الملل این جشنواره است. به همین مناسبت نشریه شبکه نمایش خانگی با او گفتگویی را انجام داده و معلم از علت حضورش در میان داوران، بحث ورود پول‌های کثیف به سینما و کمبودهای زیرساختی در بحث نمایش خانگی صحبت کرده است. نقش جشنواره یاس در وضعیت تولیدات ویدیویی از اولین دوره‌ی این جشنواره در آن حضور داشتم و داور بخش سینمای ایران آن بودم. از جلسات اولی هم که این جشنواره برگزار شد با آن همراهی کردم چون فکر می‌کنم بخشی از موجودیت سینمای ایران متکی است بر...
ادامه مطلب
۱۳۹۵/۰۷/۲۵ | ارسال شده در دسته: گفتگوها

علی معلم: اراده ای برای تغییر در شرایط سینما نیست

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛ علی معلم: فیلم مجید مجیدی شکست خورده/ به خاطر بخل‌؛ حسد و حاشیه کسی حرفِ ما را نمی‌شنود معلم می‌گوید: خوش خیالی‌ست اگر منتظر اتفاقی باشیم. به عنوان کسی که سالهاست در این زمینه کار می‌کنم؛ به این نتیجه رسیده‌ام که چون اراده‌ای وجود ندارد؛ ما با این امکانات نمی‌توانیم وارد بازار پرسود و منفعت جهانی شویم. کشور ما با وجود دارا بودن مشاهیر و اسطوره‌های بزرگی که هرکدام می‌توانند سردمدار سوژه‌های غنی و پرمحتوای جهانی برای سینمای ایران باشند؛ همچنان منتظر است هالیوود یک به یک این مضامین را براساس برداشت‌ها و سلایق خود جلوی دوربین ببرد. به‌نظر مشکل قدیمی جذب سرمایه‌های...
ادامه مطلب

ویدیو

۱۳۹۵/۱۲/۲۴
گفت و گوی منتشر نشده زنده یاد علی معلم با فارس/ اگر سینما داشتم خیلی از فیلم ها را نمایش نمی دادم!

گالری تصاویر