علی معلم سخنگو و عضو هیئت انتخاب سی و دومین جشنوره فجر اعلام کرد تا پیش از شروع جشنواره با هیچ فیلمساز معترضی به عدم حضور فیلمش در لیست نهایی وارد بحث نمیشوند. این تصمیم به خاطر بیدلیل بودن انتخاب ها نیست، بلکه تشخیص هیئت انتخاب دوری از ایجاد پیش داوری درباره فیلم های حاضر در جشنواره است.
هیئت انتخاب این دوره از جشنواره برای اعلام نظرات خود علی معلم را به عنوان سنخگو انتخاب کرده اند تا اعضا از گفتگوهای شخصی و حاشیه های بی ثمر دوری کنند. حرف هایی که از زبان سخنگو گفته میشود نظر جمعی و توافق اعضا است.
معلم در مورد تعداد فیلمهای حاضر در بخش رقابتی جشنواره به خبرگزاری برنا گفت: خصیصه تولید سینمای ایران در سال 92 ایجاب کرد تا سبد بزرگتری را برای بخش رقابتی و دیگر بخش های جشنواره فیلم فجر انتخاب کنیم. مخصوصا امسال که دو گروه کارگردان سرشناس و کارگردان های جوان متقاضی حضور در جشنواره بودند.به همین خاطر ترجیح دادیم تعداد فیلم های بیشتری را انتخاب کنیم، البته در دوره های قبل تعداد فیلم ها به 33 عدد هم رسیده بود. اما در حال حاضر این 28 فیلم لیست قطعی هیئات انتخاب است. مگر اینکه با نظر دبیران جشنواره فیلم دیگری را هم ببینیم و درباره حضورش تصمیم بگیریم. مدیران جشنواره هم حتما سانس های مناسبی را برای نمایش فیلم ها در نظر می گیرند تا تمام آثار حاضر در بخش های مختلف به بهترین شکل ممکن دیده شوند.
علی معلم درباره کیفیت فیلم های انتخابی و دورنمای جشنواره سی و دوم این طور توضیح داد: در این زمان فیلن توسط اهالی رسانه، سینماگران و مخاطبان دیده نشده ترجیح می دهیم درباره کیفیت فیلم ها و جزئیات بیشتر اظهار نظر نکنیم تا پیش داوری ایجاد نشود. تا در زمان جشنواره فیلم ها از دیدگاهها و زوایای مختلف دیده و ارزیابی شود.بعد از دیده شدن فیلم ها می شود درباه چشم انداز و کیفیت فیلم ها صحبت کرد. آن زمان می شود با کسانی که معترض به عدم نمایش فیلم شان در جشنواره هستند وارد گفتگو شد. مگر فیلمساز صرفا فیلم را برای جشنواره می سازند. فیلم در اصل برای اکران در سینماهای کشور تولید می شوند.
معلم تاکید کرد : هیئت انتخاب در زمان حاضر پاسخگوی هیچ فیلمسازی نیست و گفتوگوی شخصی با کسی نداریم. این به خاطر نداشتن دلیل روشن نیست بلکه تشخیص ما برای دوری از پیش داوری است. نتیجه این بحث ها فقط رودررویی بی حاصل است. بعد از برگزاری جشنواره و نمایش فیلمها اگر هنوز حرف و حدیثی مانده بود،صحبت می کنیم. در جشنواره های معتبر بین المللی مانند کن، برلین و … اعتراضی برای عدم انتخاب فیلم وجود ندارد و همه به تصمیم هیئت انتخاب احترام می گذارند. فیلساز وقتی فرم حضور در جشنواره را پر می کند قائده آن جشنواره و اینکه فیلمش مورد قضاوت قرار بگیرد را می پذیرد و بعد از اعلام نتایج هم نباید اعتراض کند.
مدتی پیش برخی افراد مدعی شدند تمام اعضای هیئت انتخاب همه فیلم ها را بازبینی نکرده اند و برخی از آثار فقط توسط یک نفر از هیئت انتخاب دیده و مورد قضاوت قرار گرفته است. علی معلم در پاسخ به این ادعا گفت: این صحبت ها تخیلات افراد است. اعضای هیئت انتخاب افراد اسم و رسم داری هستند و برای کارشان ارزش قائل اند. همه اعضا 126 فیلم رسیده به دبیرخانه جشنواره فیلم فجر را تماشا کرده و نتیجهی اعلام شده جمع بندی نظرات هفت عضو هیئت انتخاب است.
علی معلم در کنار داریوش فرهنگ مازیار میری، دکتر حسین کرمی، مجید رضابالا، ابراهیم داروغهزاده و محمدحسین لطیفی فیلمهای حاضر در بخش مسابقه سینمای ایران و فیلمهای اول جشنواره و همچنین فهرست پیشنهادی برای بخش نوعی تجربه را انتخاب کردند.