علی معلم به خبرنگار سینمایی برنا گفت: سینما یک پدیده جهانی است و بازیگرها هم میتوانند مانند گروههای دیگر در جاهای مختلف فعالیت کنند و هیچگونه منافاتی هم ندارد.
وی در ادامه افزود: این امر طبیعی است که بازیگر فرانسوی در آمریکا و بازیگر ایرانی در فرانسه بازی کند آنچه اهمیت دارد این است زمانیکه سینمای فعالی داشته باشیم رونق و بازگشت حرفهای هم اتفاق میافتد.
این منتقد همچنین گفت: ممکن است حضور یک بازیگر در خارج از کشور با بحث هایی همراه باشد به عنوان مثال اگر ماجرای رفتن گلشیفته فراهانی به خارج از کشور درست مدیریت میشد با حفظ سمت میتوانست کار کند.
وی در ادامه افزود: ما باید موقعیتی را فراهم کنیم تا بازیگران و باقی دست اندرکاران هم در داخل و هم در خارج از ایران کار کنند. باید از افرادی مانند پیمان معادی پشیبانی شود تا سینمای ایران بهرهوری بین المللی داشته باشد ضمن اینکه این چهرهها در معرفی سینمای ایران بسیار مفید خواهند بود.
معلم در پاسخ به این سوال که چرا از این اتفاق در ایران استقبال نمیشود، پاسخ داد: بخشی از این امر به خروج نیروها باز میگردد که اگر سازماندهی نشود به ضرر سینمای ایران خواهد بود اما اگر درست مدیریت شود میتواند در پروژههای بین المللی هم شرکت کنند.
وی افزود: البته این مشکل از این نکته هم جاری میشود که ما پدیده سینما را با همه ابعاد در نظر نگرفته ایم و بحثهای ما بیشتر داخلی بوده است.
این تهیه کننده سینما درباره فیلمهایی که به عنوان نامزد به اسکار معرفی شده اند، گفت: در بین این 12 فیلم تنها 3 فیلم هیس دخترها فریاد نمی زنند، دربند و گذشته قابلیت شرکت در اسکار را دارند. البته دو فیلم دربند و هیس دخترها فریاد نمیزنند در حوزه پخش قدرت زیادی ندارند مگر اینکه از الان کارگردانان آنها فکری برای پخش آن کنند اما فیلم اصغر فرهادی به خاطر داشتن پخش کننده بین المللی شانس بیشتری خواهد داشت ضمن اینکه این فیلم متعلق به سینمای حرفهای و داستان گو است واینکه مخاطب جهانی را هم درنظر گرفته است.