علی معلم گفت: پخش صنعتی فیلمها که در اختیار فارابی است باید تعطیل و سازوکار سینما به بخش خصوصی داده شود. دولت باید بسترهای لازم را برای شرکتهای فیلمسازی به وجود آورد.۱۳۹۲
علی معلم به خبرنگار سینمایی برنا گفت: سینمای قبل از انقلاب سینمای خصوصی بود و بعد از انقلاب اجازه ندادند تا سینمای خصوصی رشد کند و جاهایی که در این مورد فکری وجود داشت آنرا را از بین بردند.
وی در ادامه افزود: بنده در ابتدای انقلاب شرکت «توسعه صنعت سینمای ایران» را تاسیس کردم و قصد داشتم آن را تبدیل به شرکت فیلم سازی کنم اما شرایط فراهم نشد ضمن اینکه بخش خصوصی تا به امروز نتوانسته در این زمینه سرمایه گذاری کند.
این منتقد سینما خاطرنشان کرد: در طول این سالها دولت دائم در تولید فیلم دخالت داشت به همین دلیل کشور ما نتوانست صاحب سینمای خصوصی باشد.
این منتقد خاطر نشان کرد: در حالیکه دست اندرکاران سینمای ایران این قابلیت را داشتند و اوایل انقلاب به دلیل اینکه از بخش خصوصی حمایت نشد از بین رفت. میتوان گفت طبیعی است که ما در کشور صاحب افرادی هستیم که این قابلیت را دارند تا بتوانند شرکت های خصوصی فیلمسازی تاسیس کنند و در این زمینه موفقیتهایی را به همراه آورند اما متاسفانه این افراد نتوانستند تبدیل به کمپانیهای بزرگ شوند.
دولت دست از رقابت با بخش خصوصی بردارد
وی ادامه داد: در دوران مدیریت جدید راه حل این است که دولت تولید فیلم را کنار بگذارد و از ایجاد رقابت با بخش خصوصی جلوگیری کند به عنوان مثال از پخش کردن و تولید فیلم دست بکشد.
معلم همچنین گفت: پخش صنعتی فیلمها که در اختیار فارابی است باید تعطیل شود و ساز و کار سینما به بخش خصوصی داده شود. دولت باید بسترهای لازم را برای به وجود آوردن شرکتهای بزرگ فیلمسازی فراهم کند. ضمن اینکه دولت میتواند با سرمایه گذاری و از بین بردن مقررات دست و پا گیر در این راه اقدام کند . باید توجه داشت که دولت نباید تصدی امر فرهنگ باشد زیرا در هیچ کجای دنیا چنین چیزی دیده نمیشود که دولت در امر فرهنگ دخالت کند و یا اینکه شهرداری فیلم بسازد اما متاسفانه در ایران این موارد دیده میشود.
شهرداری باید ساز و کار فرهنگ را تسهیل کند
وی در ادامه افزود: شهرداری باید ساز و کار فرهنگ را تسهیل کند و به فکر روح شهروندان باشد. دستگاههای دولتی نیز باید ساز و کار خودش یعنی تشکیل تولید فرهنگی، از بین بردن قوانین غلط در حوزه تولید فرهنگی و سینما، ارتباط میان مصرف فرهنگ را بالا ببرد.
معلم در ادامه گفت: سوال این است که تا به امروز دولت تا چه اندازه توانسته مردم را مصرف کننده فرهنگ کند. چرا تیراژ 40 هزار تایی کتاب در اول انقلاب در حال حاضر به 4 هزار تا رسیده است؟ چرا بینندگان فیلمها نسبت به اول انقلاب الان به یک سوم رسیده است؟ میزان دسترسی مخاطبان به فرهنگ و بهرهوری برعهده دولت و وزارت ارشاد است اما متاسفانه در این زمینه شاهد آمارهای غلط و تولیدات کج بودهایم امیدوارم در دولت دکتر روحانی این آمارها به حالت اول خود برگردد.
در فرهنگ رشد منفی 50 داشتهایم
وی با بیان اینکه همواره در رشد فرهنگی منفی بودهایم خاطر نشان کرد: باید توجه داشت که اگر در رشد فرهنگی امروز در منفی 50 قرار داریم این منفی را به صفر برسانیم. ضمن اینکه دولت باید جلوی رشد منفی را بگیرد و میزان بهرهوری از فرهنگ را رونق بخشد.