English
علی معلم : ما مدت ها است که انقلاب کرده ایم که گروه های اشرافی از میان بروند و از اینکه حاتمی کیا هیبتی اشرافی برای خود درست کرده متاسفم.
۱۳۹۲/۱۲/۰۶ | ارسال شده در دسته: گفتگوها

علی معلم : ما مدت ها است که انقلاب کرده ایم که گروه های اشرافی از میان بروند و از اینکه حاتمی کیا هیبتی اشرافی برای خود درست کرده متاسفم.

 

تهران – ایرنا – علی معلم عضو هیات انتخاب سی و دومین جشنواره فیلم فجر در واکنش به اظهارات اخیر حاتمی کیا گفت: من نه به اندازه حاتمی کیا پول گرفته ام نه امکانات او را داشته ام.

روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا افزود: او همیشه بچه لوس سینما بوده، جایزه هایش هم را همیشه گرفته است، درنهایت هم فیلم توقیفی او در دولت دهم توسط موسسه رسانه های تصویری با چراغ سبز مدیریت وقت خریداری شد.

حاتمی کیا سی ام بهمن ماه در دانشگاه تهران در پاسخ به اظهارات علی معلم که گفته بود وی رفتار قیم مابانه دارد، اظهار کرد :گفت: من قیم مابانه رفتار می کنم یا شمایی که در هر حکومتی هستید. یک روز با پاپیون هستید، یک روز با کراوات و یک روز با پیراهن سفید. شمایی که در دولت احمدی نژاد هستید و در دولت روحانی و خاتمی هم هستید. من قیم هستم یا شما؟

وی ادامه داد: حاتمی کیا که به عنوان دانای کل حرف می زند آیا برای یکبار هم که شده از همکارانش دفاع کرده است؟

حاتمی کیا از جانب خودش به صورت یکطرفه از موضع دانای کل نسبت به همه سینما حرف می زند و به نظر من خطای بزرگی است که سینماگر به این اندازه برای خود جایگاهی ویژه قائل است .

وی یادآور شد: حاتمی کیا در گذشته هم این کار را کرده تا محصول خود را بالا بکشد اما او باید به یاد داشته باشد که برای بالا رفتن نباید دیگران را زیر بکشد.

**هیبت اشرافی

عضو هیات انتخاب سی و دومین جشنواره فیلم فجر گفت : ˈ ظاهرا باید برای ایشان تخت پادشاهی درست کنند تا به دیگران فرمان دهد.ˈ

معلم تصریح کرد: ما مدت ها است که انقلاب کرده ایم که گروه های اشرافی از میان بروند و از اینکه حاتمی کیا هیبتی اشرافی برای خود درست کرده متاسفم.

وی می گوید درحالی که سینماگران بسیاری هستند که می توانند در باره مسائل مختلف حرف بزنند اما حاتمی کیا ظاهرا همه تریبون ها را در اختیار گرفته و راجع به جشنواره و همه چیز در جایگاه دانای کل اظهار نظر می کند.

**سکوت غم انگیز مسئولان سینمایی

عضو هیات انتخاب جشنواره سی و دوم فجر با انتقاد از دست اندرکاران جشنواره فیلم فجر و سازمان سینمایی به دلیل آنچه او سکوت درباره صحبت های اخیر حاتمی کیا می داند ، تصریح کرد: غم انگیز است که مسئولان سینمایی در این باره اظهار نظری نمی کنند.

ˈ تعجب می کنم چرا دست اندر کاران جشنواره سی و دوم و مدیران سینمایی درباره هیات انتخاب ، داوری و جایزه ای که در بخش بین الملل برای حاتمی کیا اختراع شد حرفی نمی زنند؟ چرا از فشارهای وارده به هیات انتخاب و داوری چیزی نمی گویند؟ چرا راجع به تصمیم هیات انتخاب و دروغ های حاتمی کیا اظهار نظری نمی کنند؟ˈ

**ماجرای سیف الله داد

این تهیه کننده گفت: اولین کسی که به مرحوم سیف الله داد ناسزا گفت حاتمی کیا بود، بهتر است که تاریخ را از یادمان نبریم و ظاهرا ایشان فراموش کرده که این اقدام را انجام داده است.

ˈ حاتمی کیا تمام مدت از سینمای ایران طلبکار بوده و این در حالی است که بزرگترین فیلمسازان ما در بدترین شرایط فیلم ساختند.ˈ

وی ادامه گفت وگوی خود را با خبرنگار حوزه سینما ایرنا با طرح چند پرسش ادامه داد و گفت : در جشنواره سی و دوم چقدر به فیلمسازان پیشکسوت ما نقد شد؟ اما آیا آنان کلامی حرف زدند؟ چقدر از حاتمی کیا درباره فیلم های توقیفی شنیدیم؟ وی حتی یک بار هم از آثار همکارانش که سال ها در محاق توقیف مانده دفاع نکرد.

** 18 مدل اظهار نظر در روزهای اخیر

معلم تصریح کرد: حاتمی کیا یاد گرفته که مدل حرف زدنش طلبکارانه باشد و در اظهار نظرهای اخیرش نیز زیگزاگ بازی کند.

وی با بیان این جمله که حاتمی کیا در یک هفته اخیر 18 جور اظهارنظر سیاسی اجتماعی کرده تاکید کرد: خطاب وی تنها من نیستم. او درباره جشنواره فیلم فجرهم صحبت های متعددی کرده و دست اندرکاران این رویداد و مدیران سازمان سینمایی در صورتی که صحبت های وی درست است باید آن را تایید کنند.

**باید چ از مسابقه فجر خارج می شد

مدیرمسئول ماهنامه دنیای تصویر با یادآوری حمایت حاتمی کیا از فیلم شیار 143 در جشنواره فیلم فجر گفت: در قوانین ورزشی، اگر یکی دوپینگ کند کنارش نمی گذارند؟ اگر جشنواره فجر قواعد را رعایت می کرد نباید فیلم چ مورد داوری قرار می گرفت زیرا حاتمی کیا به نفع دیگران وارد عمل شد و در ادامه به جشنواره فیلم فجر نیز بی حرمتی کرد.

معلم تاکید کرد: این بازی را یک فیلمساز دیگری نیز قبلا انجام داده بود و وی در حال کپی برداری از او است.

**تاسف برای مدیران جشنواره

وی تصریح کرد: برای مدیران جشنواره فیلم فجر متاسفم و با رفتار حاتمی کیا و سکوت مدیران سینمایی دست اندرکاران جشنواره فیلم فجر، دیگر کسی عضویت هیات انتخاب و داوری را قبول نمی کند.

این تهیه کننده سینما گفت: حاتمی کیا به همکارانش توهین کرد و به علیرضا رضاداد اعلام می کنم که با این شرایط دیگر کسی حاضر نیست عضویت در هیات داوری و انتخاب جشنواره فیلم فجر را بپذیرد.

**حاتمی کیا مرجع تقلید سینما ؟

معلم یادآور شد: حاتمی کیا چه امتیازی دارد که کسی نباید به او حرف بزند؟ مگر وی مرجع تقلید سینما است که تعیین کند که باید به چه کسی جایزه بدهند؟

وی در پایان گفت : حاتمی کیا به صراحت از منتقدان خود به عنوان مزدور قلم به دست یاد می کند و همه رسانه ها نیز در واکنش به این صحبت ها سکوت می کنند.

دیگر مطالب در همین دسته...

۱۳۹۵/۱۱/۲۰ | ارسال شده در دسته: گفتگوها

نقد تند و تیز علی معلم: مگر انتخاب فیلم‌ها خاله‌بازی است؟

علی معلم در برنامه اظهار داشت: «جشنواره، محلی است برای ارائه آثاری که جنبه های مختلف صنعتی، سینمایی و کشف استعدادهای جوان دارند. الگوی جشنواره ما در دوره هایی که به نمونه های بین المللی خود نزدیک شد، بد نبود. حتی امسال که بخش هنر و تجربه حذف شد، در حرکتی خودمختار خود این گروه برای خود برنامه مستقل اعلام می کند! من نمی فهمم آقای حیدری اساسا پاسخگوی این مسئله هستند یا خیر؟ مگر حسین قلی خانی است که هرکسی هر کاری دلش می خواهد بکند؟ اگر ما این ها را تعریف نکنیم هر فشاری می تواند از بالا یا پایین آنها را تغییر دهد.هیچ جشنواره ای هیئت انتخاب اعلام نمی کند. آن هم یکی دو ماه مانده به جشنواره که شب و روز بنشینند پنج شش...
ادامه مطلب
۱۳۹۵/۱۱/۰۷ | ارسال شده در دسته: گفتگوها

معلم: تفکیک جشنواره فجر آسیب های جدی بر پیکره این رویداد سینمایی وارد ساخت

/ سینماپرس: علی معلم تهیه کننده و منتقد سینما در آستانه برگزاری سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر گفت: تناقض در سیاست گذاری های جشنواره فجر آسیب های جدی به آن وارد ساخته است و به نوعی دچار سرگردانی شده و همین امر از کیفیت آن کاسته است. مدیر مسئول ماهنامه سینمایی «دنیای تصویر» در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: این جشنواره علیرغم اهمیت زیادی که برای سینمای ایران دارد متأسفانه در طول ۳۵ دوره برگزاری اش به دلیل دیدگاه های متناقض مدیران و برگزارکنندگانش با آسیب های جدی روبرو شده که این مسأله باید با تدبیر مدیران فرهنگی از بین برود. وی ادامه داد: این جشنواره در ابتدا تنها نمایشگاهی از تولیدات سالانه سینمای ایران...
ادامه مطلب
۱۳۹۵/۱۰/۰۷ | ارسال شده در دسته: گفتگوها

سینمای ایران برای ورود به بازار جهانی نیازمند توجه دولت است

تهران – ایرنا – تهیه کننده فیلم سینمایی «آل» گفت: سینمای ایران از لحاظ قابلیت تولید فیلم جزو 10 سینمای برتر دنیا است اما برای راهیابی به بازارهای جهانی نیازمند توجه دولت است. سینمای ایران برای ورود به بازار جهانی نیازمند توجه دولت است علی معلم روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی ایرنا افزود: سینمای ایران اکنون به لحاظ تولید فیلم وضعیت قابل قبولی در دنیا دارد، اما همچنان از راهیابی به بازارهای جهانی محروم است. وی ادامه داد: مهمترین دلیلی که سینمای ایران تا کنون نتوانسته به بازارهای جهانی راه یابد، بازاریابی ضعیف است و دستگاه دولتی نیز به موقع نتوانستند سیاست هایی را برای ارتقا سطح کیفی و...
ادامه مطلب
۱۳۹۵/۱۰/۰۲ | ارسال شده در دسته: گفتگوها

علی معلم: ادامه‌ی سریال «شهرزاد» حق طبیعی مردم است

خبرگزاری آنا: علی معلم تهیه‌کننده‌ی سینما در اظهارنظری درباره‌ی حاشیه‌های سریال «شهرزاد» این حواشی را بی‌اهمیت دانست و تاکید کرد نباید اجازه داد حاشیه‌ها مهم‌تر از متن شوندا علی معلم تهیه‌کننده و کارگردان سینما و تلویزیون درباره‌ی سریال شهرزاد گفت: «مسئله‌ی حاشیه‌ها هیچ وقت این‌قدر ارزش ندارد که به اندازه‌ی متن مطرح شود.شهرزاد یک کار حرفه‌ای تحسین‌شده هم از طرف مردم و هم از سوی صاحبنظران بوده است و حق طبیعی مردم است که سریال شهرزاد ادامه پیدا کند و به دید مردم برسد؛ یعنی هر سریالی که موفق بوده این حق را دارد. این حاشیه‌ها اصلا ارزش ندارند که کسی وقتش را برای آن صرف کند.» علی معلم افزود: «در...
ادامه مطلب
۱۳۹۵/۰۹/۲۱ | ارسال شده در دسته: گفتگوها

گفتگو با علی معلم درباره جشنواره یاس، پولشویی و الگو گرفتن از نتفلیکس

چهارمین دوره از جشنواره فیلم‌‌‌های ویدیویی یاس به زودی کارش را آغاز می‌کند و علی معلم، تهیه‌کننده و مدیرمسئول و سردبیر نشریه دنیای تصویر، یکی از داوران بخش بین‌الملل این جشنواره است. به همین مناسبت نشریه شبکه نمایش خانگی با او گفتگویی را انجام داده و معلم از علت حضورش در میان داوران، بحث ورود پول‌های کثیف به سینما و کمبودهای زیرساختی در بحث نمایش خانگی صحبت کرده است. نقش جشنواره یاس در وضعیت تولیدات ویدیویی از اولین دوره‌ی این جشنواره در آن حضور داشتم و داور بخش سینمای ایران آن بودم. از جلسات اولی هم که این جشنواره برگزار شد با آن همراهی کردم چون فکر می‌کنم بخشی از موجودیت سینمای ایران متکی است بر...
ادامه مطلب
۱۳۹۵/۰۷/۲۵ | ارسال شده در دسته: گفتگوها

علی معلم: اراده ای برای تغییر در شرایط سینما نیست

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛ علی معلم: فیلم مجید مجیدی شکست خورده/ به خاطر بخل‌؛ حسد و حاشیه کسی حرفِ ما را نمی‌شنود معلم می‌گوید: خوش خیالی‌ست اگر منتظر اتفاقی باشیم. به عنوان کسی که سالهاست در این زمینه کار می‌کنم؛ به این نتیجه رسیده‌ام که چون اراده‌ای وجود ندارد؛ ما با این امکانات نمی‌توانیم وارد بازار پرسود و منفعت جهانی شویم. کشور ما با وجود دارا بودن مشاهیر و اسطوره‌های بزرگی که هرکدام می‌توانند سردمدار سوژه‌های غنی و پرمحتوای جهانی برای سینمای ایران باشند؛ همچنان منتظر است هالیوود یک به یک این مضامین را براساس برداشت‌ها و سلایق خود جلوی دوربین ببرد. به‌نظر مشکل قدیمی جذب سرمایه‌های...
ادامه مطلب

ویدیو

۱۳۹۵/۱۲/۲۴
گفت و گوی منتشر نشده زنده یاد علی معلم با فارس/ اگر سینما داشتم خیلی از فیلم ها را نمایش نمی دادم!

گالری تصاویر