ا
رونمایی از کتابِ هفت فیلمنامه از اصغر فرهادی؛ عصر شنبه(۱۷ آبان) در سالن البرز پردیس سینمایی کوروش با حضور جمعی از سینماگران و منتقدان برگزار شد. علی معلم در این مراسم طی سخنانی گفت: زمانی که محمدبن منور تذکره نویس معروف نزد شیخ ابوسعید ابوالخیر میرود و به او میگوید میخواهم حکایت شما را بنویسم، ابوسعید به او پیشنهاد میکند ای شیخ حکایت نویس نباش چنان باش که از تو حکایت کنند. فرهادی از جمله سینماگرانی است که امروز از او حکایت میشود.
وی افزود: در سینمای ایران ژانر اجتماعی بیشتر مورد توجه مردم و منتقدان قرار میگیرد. قبل از فرهادی هم فیلمسازان زیادی در این زمینه فیلم ساختند و فیلمهای قابل قبولی داشتند اما نکته این بود که سینمای اجتماعی به دنبال کردن واقعیتهای اجتماعی اختصاص داشت اما فرهادی درام را به این سینما اضافه کرد.
معلم تصریح کرد: پیش از آثار فرهادی، فیلمهای اجتماعی نداشتیم که قابلیت دنبال کردن دراماتیک داشته باشند و نفس بیننده برای دیدن هر سکانس حبس شود بلکه بیشتر نوعی نظاره کردن اجتماعی بودند که به نوعی قضاوت هم میرسیدند. اما در فیلمهای فرهادی با استادی شاهد پیوند بین درام هیجان انگیز و مسائل اجتماعی مردم هستیم.
معلم در ادامه افزود: بسیاری از فیلم های فیلمسازان ما از ریتم صحیح برخوردار نیستند و داستان ها خودخواهانه همراه با سلایق شخصی آنها پیش می رود در حالیکه ریتم عنصر اساسی در روایت سینمایی به حساب می آید.
این تهیه کننده تصریح کرد: ما هیچ وقت در هیچ نقطه تاریخی شکست نخورده ایم و قائل به شکست هایمان نیستیم، همواره پیروز بوده ایم حتی اگر باخته ایم که این موضوع در جنگ و انقلاب هم وجود دارد.
وی ادامه داد: فرهادی پیش از اینکه کارگردان مهمی شود درام نویسی را تجربه کرده، سالها تئاتر کار کرده و فعالیت های مشق شبی انجام داده تا سرانجام به درام هیجان انگیز برسد آن هم با دوربینی که روی دست محمود کلاری گذاشته می شود اما برخی فکر کرده اند می توانند دنبال پرسوناژها بروند و تنها با دوربین روی دست فیلم بسازند اما رعایت ریتم صحیح و همراه کردن مخاطب اهمیت بیشتری دارد.