علی معلم با اشاره به فضای دودآلود و بلاتکیف حاکم بر سینما گفت: در حال حاضر دوستان در صحبتهایشان به صورت شفاف صحبت نمیکنند و همه چیز در هالهای از دود قرار دارد. به طور مثال حمایتها یک جا باشد، بینالملل در یک جا جمع شود، بالاخره تکلیف چیست؟ بیم آن میرود که سینمای ایران در حوزه بینالملل در معرض از دست رفتن است.
علی معلم کارشناس و منتقد سینمای ایران در گفت و گو با خبرنگار سینمایی فارس درباره تحولات اخیر در سازمان سینمایی و کوچک سازی برخی از موسسات از جمله بنیاد سینمایی فارابی گفت: تصور میکنم ساختار سازمان سینمایی در دوره قبل و ادامه آن در دوره جدید به گونهای تعریف شده که نوع عملکرد و برنامهریزی مشخصی در آن دیده نشده است، شاهد مثال آن تغییرات پیدرپیای است که از زمان آقای شمقدری تا مسئولیت دکتر ایوبی در عناوین مدیریتها صورت گرفته است. تشکیلات سازمان سینمایی باید ساختار دیگری نسبت به معاونت سینمایی پیدا میکرد، موسسات وابسته و عملکرد آنها برای معاونت ایجاد بحران می کرد و بعد از معاونت در سازمان سینمایی این بحران خود را بیش از پیش نشان داد.
وی ادامه داد: واقعیت این است که تغییر سازمان سینمایی باید در ابتدای دوره جدید صورت میگرفت، وظایف و ساختارها شناسایی میشد و تغییر به درستی صورت میگرفت.
عدم شفافیت در صحبتهای مدیران
معلم در پاسخ به این سوال که این تغییر آیا کارساز خواهد بود یا خیر گفت: به نظر می رسد جزایری (موسسات) که در سازمان وجود دارد گاهی با سازمان همراه هستند و گاهی موسسات مالی و بنیاد فارابی خودشان کارهایی را انجام می دهند که در اهداف و استراتژی سازمان وجود نداشته است.حمایتها در دوره گذشته جا به جا شد از مرکزگسترش به بنیاد فارابی و بالعکس به نوعی دست رشته بازی کردند. در حال حاضر هم دوستان در صحبتهایشان به صورت شفاف صحبت نمی کنند همه چیز در هالهای از دود قرار دارد به طور مثال حمایتها یک جا باشد، بینالملل در یک جا جمع شود، بالاخره تکلیف چیست؟ بیم آن میرود که سینمای ایران در حوزه بینالملل در معرض از دست رفتن است. بخش حمایتها مشخص نیست اینها زمینه ناروشنی را ایجاد میکنند .
مدیریت مقطعی و فقدان تشکیلات صنفی منسجم باعث هرج و مرج
کارشناس سینما در ادامه افزود: در این دوره مدیریت مقطعی و جا به جایی زیاد شده است در تلویزیون هم به همین صورت مانند یک کشتی بر آب که گرفتار طوفان شده است و جای کاپیتان و ملوان درحال تغییر است نمی دانید با که باید صحبت کنید در این میان مسایل بیرون سینما از جمله ارایه پروانه نمایش فیلم، چه فیلمی اکران شود یا نشود. نزدیک به زمان جشنواره بحث های زیادی به راه خواهد افتاد. فقدان تشکیلات صنفی منسجم در میان کارگردانان و تهیه کنندگان به عنوان کسانی که بیشترین نقش را در ساختار سینمایی دارند هم مزید بر علت است، هرج و مرجی وجود دارد آقای دکتر ایوبی و همکارانش حسن نیت دارند ولی برنامهریزی دقیقی انجام نشده است و احساس می شود آسیب جدیتری در راه باشد، عدم شفافیت ممکن است کار دست سینما بدهد.
وی در خاتمه تاکید کرد: قرار بود در سازمان سینمایی کوچک سازی رخ دهد و حجم بودجهای که سیارات (موسسات) مختلف به خود اختصاص میدهند کاسته شود به نظرم این اتفاق نیفتاده بلکه بیشتر هم شده است. سینما دچار خلل اقتصادی زیاد شده که عدم شفافیت و بی برنامگی به سینما آسیب خواهد زد.وجود یک تیم کارشناس و نخبه در کنار مدیریت های ثابت می توانند معضلات را حل کنند.