English
معلم:دیپلماسی بین المللی سینمای ایران باید عوض شود
۱۳۹۲/۰۸/۲۰ | ارسال شده در دسته: گفتگوها

معلم:دیپلماسی بین المللی سینمای ایران باید عوض شود

علی معلم در نشست آسیب شناسی نقد فیلم در فرهنگسرای رسانهعلی معلم در مورد نتیجه چهارمین کارگروه سازمان سینمایی گفت: قرار شد که در جشنواره فیلم فجر امسال تغییرات در بخش بین‌المللی سینما رخ دهد یا حداقل از آن رونمایی شود تا به مراحل ستادی برسد.

علی معلم در گفت و گو با خبرنگار سینماپرس درباره مذاکرات صورت گرفته در این جلسه که با حضور سینماگران و رئیس سازمان سینمایی در جهت بهبود شرایط در فعالیت‌های بین الملل سینمای ایران شکل گرفت، گفت: در جلسه روز گذشته دوستانی که در این حوزه دعوت شده بودند نظرات خود را عنوان کردند و مسایل مربوط به بخش بین الملل سینمای ایران و معضلاتی که در این مدت وجود داشته، با یک سری راه حل ها برای برون‌رفت از موقعیت فعلی سینمای ایران مطرح شد.

معلم با اشاره به این خبر که قرار است تمامی گفته ها به صورت مکتوب گردآوری شود، بیان کرد: این بحث ها به شکل یک کتاب بیرون خواهد آمد اما به نظر من مهمتر از مکتوب شدن گفته ها این است که راه حل های اجرایی برای آن طراحی شود که در این جلسه صحبتی راجع به نظر سازمان سینمایی و ابراز راه حل های اجرایی نشد.

وی ادامه داد: ایوبی نیز تمایلات خود را در رابطه با این موضوع در جلسه مطرح کرد و اعلام داشت که پرداختن به این بخش برای سازمان سینمایی از اهمیت بالایی برخوردار است و این موضوع را چندین بار هم در صحبت های گذشته خود تکرار کرده که برای حضور بین المللی سینمای ایران عقاید و اهدافی را در نظر دارد. وی در این جلسه اشاره کرد که سازمان سینمایی خود را موظف می داند که در این زمینه کارهای بهتری انجام، ارائه و سازمان یافتگی شود. به هر حال این خواست در سازمان سینمایی هم وجود دارد. نظرات اصلاحی و پیشنهادی بعضی از افراد حاضر در جلسه دیروز عنوان شد و ممکن است جلسه دومی هم در این رابطه برگزار شود که صاحب نظران، نظرات بیشتری را در این باره ارائه کنند.

معلم با بیان این امر که عده ای از حضار معتقد بودند اگر قرار است این اتفاق خوشایند رخ دهد پس چه زمانی بهتر از جشنواره فیلم فجر امسال، افزود: در نهایت قرار شد که در جشنواره فیلم فجر امسال این اتفاق رخ دهد یا حداقل از آن رونمایی شود تا به مراحل ستادی برسد.

این تهیه کننده سینما اذعان کرد: اکنون سینمای ایران یک لباس تنگی پیدا کرده که خودش دیگر نمی تواند به تحول برسد مگر این که بتواند جنبه های بین المللی پیدا کند. ما در این عرصه نیازمند تغییر مسیر هستیم.

معلم به این که در چهار سال گذشته هم چنین جلسه ای برگزار شد اشاره کرد و گفت: حرف هایی در دوران مختلف زده شده اما متاسفانه راه حل های اجرایی برای این گفته ها نبوده به عنوان مثال در چهار سال گذشته هم حرف هایی راجع به بهبود سینمای بین المللی ایران مطرح شد اما مسیری که بخواهد به این هدف برسد دنبال و پیگیری نشد.

وی در قالب پیشنهادی که در جلسه روز گذشته نیز مطرح کرده بود، افزود: برای برون رفت از این موقعیت نیازمند ایجاد یک مرکز هستیم و پیشنهاد خود من این بود که یک مرکز بین المللی برای سینمای ایران باید طراحی شود که وظیفه حمایت و سازماندهی برای حضور بین المللی و حضور سینمای ایران و سینماگران ایرانی، انتقال تجربیات، تولیدات مشترک، حمایت از بخش کنندگان بخش خصوصی در عرصه بین المللی و قانونمند شدن و ضابطه مند بودن حضور سینمای ایران در بازارهای بین المللی را داشته باشد که تمام این مسایل باید در قالب یک نهاد باید انجام شود و این نهاد تنها نهاد باشد.

معلم ادامه داد: متاسفانه امروز چندین و چند نهاد دولتی، دست اندرکار این موضوع هستند از سازمان ارتباطات تا بنیاد سینمای فارابی که این ها به نظر من باید یک کاسه شود و یک مجمع را برای تصمیم‌گیری به وجود آورد.

وی در پایان برای رخ دادن این اتفاق ابراز امیدواری کرد و گفت: امیدوارم اگر قرار است در این زمینه تحولی صورت بگیرد با توجه به موقعیتی که این روزها سینمای ایران دارد و دیپلماسی جدیدی که در کشور حکمفرما است این قضیه به درستی دنبال شود در غیر این صورت ما همان راه‌های قدیمی را خواهیم رفت و به نظر می آید همین آشفتگی که در حال حاضر وجود دارد همچنان ادامه خواهد یافت اگر که دوستان به فکر تغییر این رویه نباشند.

در این کارگروه که عصر روز یکشنبه از ساعت 16 تا 20 در سالن کوچک سازمان سینمایی برگزار شد محمد رضا جعفری جلوه، محمد احسانی، محمد حیدری، علی معلم، فرشته طائرپور، دکتر محمد علی حسین نژاد، محمد اطبایی، دکتر روح الله حسینی، داریوش الوند، چنگیز حسنی، علیرضا شجاع نوری، امیر اسفندیاری و آرش امینی به بحث و بررسی وضعیت امروز سینمای ایران در عرصه بین الملل پرداختند.

دیگر مطالب در همین دسته...

۱۳۹۵/۱۱/۲۰ | ارسال شده در دسته: گفتگوها

نقد تند و تیز علی معلم: مگر انتخاب فیلم‌ها خاله‌بازی است؟

علی معلم در برنامه اظهار داشت: «جشنواره، محلی است برای ارائه آثاری که جنبه های مختلف صنعتی، سینمایی و کشف استعدادهای جوان دارند. الگوی جشنواره ما در دوره هایی که به نمونه های بین المللی خود نزدیک شد، بد نبود. حتی امسال که بخش هنر و تجربه حذف شد، در حرکتی خودمختار خود این گروه برای خود برنامه مستقل اعلام می کند! من نمی فهمم آقای حیدری اساسا پاسخگوی این مسئله هستند یا خیر؟ مگر حسین قلی خانی است که هرکسی هر کاری دلش می خواهد بکند؟ اگر ما این ها را تعریف نکنیم هر فشاری می تواند از بالا یا پایین آنها را تغییر دهد.هیچ جشنواره ای هیئت انتخاب اعلام نمی کند. آن هم یکی دو ماه مانده به جشنواره که شب و روز بنشینند پنج شش...
ادامه مطلب
۱۳۹۵/۱۱/۰۷ | ارسال شده در دسته: گفتگوها

معلم: تفکیک جشنواره فجر آسیب های جدی بر پیکره این رویداد سینمایی وارد ساخت

/ سینماپرس: علی معلم تهیه کننده و منتقد سینما در آستانه برگزاری سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر گفت: تناقض در سیاست گذاری های جشنواره فجر آسیب های جدی به آن وارد ساخته است و به نوعی دچار سرگردانی شده و همین امر از کیفیت آن کاسته است. مدیر مسئول ماهنامه سینمایی «دنیای تصویر» در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: این جشنواره علیرغم اهمیت زیادی که برای سینمای ایران دارد متأسفانه در طول ۳۵ دوره برگزاری اش به دلیل دیدگاه های متناقض مدیران و برگزارکنندگانش با آسیب های جدی روبرو شده که این مسأله باید با تدبیر مدیران فرهنگی از بین برود. وی ادامه داد: این جشنواره در ابتدا تنها نمایشگاهی از تولیدات سالانه سینمای ایران...
ادامه مطلب
۱۳۹۵/۱۰/۰۷ | ارسال شده در دسته: گفتگوها

سینمای ایران برای ورود به بازار جهانی نیازمند توجه دولت است

تهران – ایرنا – تهیه کننده فیلم سینمایی «آل» گفت: سینمای ایران از لحاظ قابلیت تولید فیلم جزو 10 سینمای برتر دنیا است اما برای راهیابی به بازارهای جهانی نیازمند توجه دولت است. سینمای ایران برای ورود به بازار جهانی نیازمند توجه دولت است علی معلم روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی ایرنا افزود: سینمای ایران اکنون به لحاظ تولید فیلم وضعیت قابل قبولی در دنیا دارد، اما همچنان از راهیابی به بازارهای جهانی محروم است. وی ادامه داد: مهمترین دلیلی که سینمای ایران تا کنون نتوانسته به بازارهای جهانی راه یابد، بازاریابی ضعیف است و دستگاه دولتی نیز به موقع نتوانستند سیاست هایی را برای ارتقا سطح کیفی و...
ادامه مطلب
۱۳۹۵/۱۰/۰۲ | ارسال شده در دسته: گفتگوها

علی معلم: ادامه‌ی سریال «شهرزاد» حق طبیعی مردم است

خبرگزاری آنا: علی معلم تهیه‌کننده‌ی سینما در اظهارنظری درباره‌ی حاشیه‌های سریال «شهرزاد» این حواشی را بی‌اهمیت دانست و تاکید کرد نباید اجازه داد حاشیه‌ها مهم‌تر از متن شوندا علی معلم تهیه‌کننده و کارگردان سینما و تلویزیون درباره‌ی سریال شهرزاد گفت: «مسئله‌ی حاشیه‌ها هیچ وقت این‌قدر ارزش ندارد که به اندازه‌ی متن مطرح شود.شهرزاد یک کار حرفه‌ای تحسین‌شده هم از طرف مردم و هم از سوی صاحبنظران بوده است و حق طبیعی مردم است که سریال شهرزاد ادامه پیدا کند و به دید مردم برسد؛ یعنی هر سریالی که موفق بوده این حق را دارد. این حاشیه‌ها اصلا ارزش ندارند که کسی وقتش را برای آن صرف کند.» علی معلم افزود: «در...
ادامه مطلب
۱۳۹۵/۰۹/۲۱ | ارسال شده در دسته: گفتگوها

گفتگو با علی معلم درباره جشنواره یاس، پولشویی و الگو گرفتن از نتفلیکس

چهارمین دوره از جشنواره فیلم‌‌‌های ویدیویی یاس به زودی کارش را آغاز می‌کند و علی معلم، تهیه‌کننده و مدیرمسئول و سردبیر نشریه دنیای تصویر، یکی از داوران بخش بین‌الملل این جشنواره است. به همین مناسبت نشریه شبکه نمایش خانگی با او گفتگویی را انجام داده و معلم از علت حضورش در میان داوران، بحث ورود پول‌های کثیف به سینما و کمبودهای زیرساختی در بحث نمایش خانگی صحبت کرده است. نقش جشنواره یاس در وضعیت تولیدات ویدیویی از اولین دوره‌ی این جشنواره در آن حضور داشتم و داور بخش سینمای ایران آن بودم. از جلسات اولی هم که این جشنواره برگزار شد با آن همراهی کردم چون فکر می‌کنم بخشی از موجودیت سینمای ایران متکی است بر...
ادامه مطلب
۱۳۹۵/۰۷/۲۵ | ارسال شده در دسته: گفتگوها

علی معلم: اراده ای برای تغییر در شرایط سینما نیست

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛ علی معلم: فیلم مجید مجیدی شکست خورده/ به خاطر بخل‌؛ حسد و حاشیه کسی حرفِ ما را نمی‌شنود معلم می‌گوید: خوش خیالی‌ست اگر منتظر اتفاقی باشیم. به عنوان کسی که سالهاست در این زمینه کار می‌کنم؛ به این نتیجه رسیده‌ام که چون اراده‌ای وجود ندارد؛ ما با این امکانات نمی‌توانیم وارد بازار پرسود و منفعت جهانی شویم. کشور ما با وجود دارا بودن مشاهیر و اسطوره‌های بزرگی که هرکدام می‌توانند سردمدار سوژه‌های غنی و پرمحتوای جهانی برای سینمای ایران باشند؛ همچنان منتظر است هالیوود یک به یک این مضامین را براساس برداشت‌ها و سلایق خود جلوی دوربین ببرد. به‌نظر مشکل قدیمی جذب سرمایه‌های...
ادامه مطلب

ویدیو

۱۳۹۵/۱۲/۲۴
گفت و گوی منتشر نشده زنده یاد علی معلم با فارس/ اگر سینما داشتم خیلی از فیلم ها را نمایش نمی دادم!

گالری تصاویر