به گزارش خبرنگار سینمایی هنرآنلاین؛ صبح امروز نشست خبری چهاردهمین جشن حافظ در ساختمان مجله “دنیای تصویر” با حضور علی معلم دبیر”جشن حافظ” و اهالی رسانه برگزار شد.
در ابتدای این نشست خبری علی معلم در خصوص غیبت این جشن طی سال های اخیر گفت: قرار بود که سال گذشته این جشن را برگزار کنیم اما به دلیل عدم صدور مجوز از سوی مدیران جشن حافظ برگزار نشد. عدم صدور مجوز باعث شد که دوره سیزدهم را به طور کامل کنار بگذاریم. نحسی این دوره به گردن کسانی که نگذاشتند جشن حافظ در این سال ها برگزار شود.
معلم ادامه داد : با توجه به حجم آثاری که در این مدت باید مورد قضاوت قرار می گرفت، تصمیم گرفتیم که فیلم های سال 90 را خارج کنیم و به بررسی فیلم ها و مجموعه های تلویزیونی سال 91 و 92 بپردازیم. یعنی تمام فیلم هایی که از فروردین سال 91 تا پایان اسفند 92 در سینما ها اکران شدند و یا مجموعه های تلویزیونی که در این مدت روی آنتن رفتند در جشن چهاردهم مورد قضاوت قرار خواهند گرفت. به طور کلی 55 فیلم سینمایی در سال 91 اکران شدند و 66 فیلم مربوط به سال 92 هستند.
معلم یاد آور شد: امسال توجه ویژه ای به بخش نمایش خانگی خواهد شد و سریالی هایی که طی دوسال گذشته در این شبکه عرضه شدند مورد داوری قرار خواهند گرفت.
علی معلم در خصوص زمان برگزاری چهاردهمین جشن حافظ گفت: این مراسم در تاریخ 22 خرداد ماه در تالار بزرگ وزارت کشور برگزار خواهد شد. اگر طبق روال همیشه سالن را در روزهای آخر از ما نگیرند این مراسم در همین مکان برگزار می شود.
معلم در خصوص بحث جوایز گفت: جوایز نسبت به سال های گذشته تغییری نداشته و همانند سال های قبل در بخش بهترین فیلم، فیلمنامه بازیگری زن و مرد و بهترین کارگردانی در بخش سینما و بهترین بازیگر زن و مرد درام و کمدی، بهترین مجموعه تلویزیونی در بخش تلویزیون به برگزیدگان اعطا خواهد شد.
این تهیه کننده سینما عنوان کرد: می خواهیم اولین جشن حافظ در زمینه شعر و موسیقی را به زودی برگزار کنیم. این جشن به طور مستقل و جدا از بخش سینمایی در مهرماه برگزار خواهد شد. این مراسم هم زمان با روز جهانی حافظ برگزار می شود و در نظر داریم که در صورت امکان این جشن در حافظیه برگزار شود. آثار در زمینه شعر و موسیقی در همه زمینه ها پاپ، کلاسیک، سنتی و . . . مورد قضاوت قرار می گیرند. یکی از بخش های این جشن هم به هنر تئاتر و نمایش اختصاصداده می شود . پیش از این هم در جشن دنیای تصویر بهترین نمایش سال را انتخاب می کرد اما در این جشن به مساله نمایش به صورت جدی تر پرداخته می شود.
علی معلم در خصوص تمایل دولت به واگذاری جشن ها و مراسم های این چنینی به بخش خصوصی گفت: رویکرد دولت جدید به این مساله مثبت بوده است. مدیران با واگذاری اجرای این مراسم ها به بخش خصوصی موافق هستند و می خواهند این اتفاق بیفتد. تصدی بخش های دولتی در این امور کمتر شود و برعهده نهاد های مردمی گذاشته شود. از این طریق از موازی کاری های بیهوده جلوگیری می شود.
تهیه کننده با سابقه سینمای ایران در خصوص جشن حافظ و ارتباط آن با مردم گفت: جشن حافظ کاملا با مردم عجین است و مردم این جایزه را می شناسند. در بسیاری از موارد انتخاب های ما در جشن حافظ همان هایی بودند که مورد پسند مردم بوده اند. جشن حافظ در طول سالیان گذشته همراه مردم بوده است.
سردبیر مجله “دنیای تصویر” اضافه کرد: سایت جشن حافظ طی روزهای آینده راه اندازی خواهد شد و علاقه مندان می توانند با مراجعه به این سایت از پیشینه جشن حافظ مطلع شوند. به زودی قرار است که آرشیو تصویری جشن های دنیای تصویر از اولین سال تا دوازدهمین دوره در شبکه نمایش خانگی عرضه شود. در حال بازیابی نسخه های قدیمی و تبدیل آن به دی وی دی هستیم تا بتوانیم آن ها را در اختیار مخاطبان خود قرار دهیم.