English
معلم: چه کسی فکر می‌کند، همه چیز با نمایش یک فیلم به هم می‌ریزد!؟
۱۳۹۴/۰۹/۰۸ | ارسال شده در دسته: اخبار و فعالیت‌ها

معلم: چه کسی فکر می‌کند، همه چیز با نمایش یک فیلم به هم می‌ریزد!؟

علی معلم با اشاره به فیلم «خط قرمز» که پس از سالها به نمایش درآمد، اظهار کرد: چه کسی فکر می‌کند همه‌چیز با نمایش یک فیلم به هم می‌ریزد!؟ فیلم‌ها چیزی را به هم نمی‌ریزند، فقط آگاهی ایجاد می‌کنند.

 

به گزارش خبرنگار سینمایی ایسنا، در نشستی که شامگاه گذشته (7 آذر) با حضور مسعود کیمیایی، فریماه فرجامی و سعید راد و جمع کثیری از علاقه‌مندان آثار کیمیایی در خانه هنرمندان برگزار شد، جواد طوسی، علی معلم و علیرضا زرین‌دست به نقد این فیلم و بررسی سینمای ایران پرداختند.

 

جواد طوسی (منتقد سینمایی) در ابتدای این نشست با بیان اینکه کیمیایی فیلمساز بزنگاه‌های تاریخی است و فیلم‌های او نظیر «قیصر» و «گوزن‌ها» و «خط قرمز»، نقد قدرت و حفظ قدرت هستند، گفت: این مراسم پس از ۳۴ سال فرصتی پیش آورد تا این فیلم شاخص کیمیایی را ببینیم و بپرسیم که علت نمایش ندادن آن چه بوده است!؟

 

او در پاسخ به پرسشی مبنی بر علت دور بودن فیلم‌های کیمیایی از زمانه‌ی خود، اظهار کرد: فیلمسازی با پیشینه‌ی کیمیایی مفاهیمی مثل رفاقت را در سینمای خود مطرح می‌کند و همچنین به عنصر زن توجه دارد، حال پرسش این است که در شرایط فیلمسازی امروز چقدر می‌توان روی این موضوع مانور داد!؟ در این شرایط که فیلمساز نمی‌تواند دیگاه‌های خود را در فیلم‌هایش اعمال کند دچار نوعی سرگشتگی، تردید می‌شود و کارنامه‌اش دچار اوج و فرود می‌شود.

 

در ادامه علیرضا زرین‌دست که فیلمبرداری چند فیلم مسعود کیمیایی از جمله «خط قرمز» را بر عهده داشته است درباره‌ی همکاری خود با این فیلمساز گفت: قبل از شروع فیلم «خط قرمز» حدود ۴ ماه برای ساخت فیلمی درمورد میرزاکوچک‌خان با کیمیایی مراوده داشتیم. در این مدت برای تعیین مسیر کار و شخصیت‌های فیلم، فیلم‌های زیادی از جمله «شکارچی گوزن» و «بری لیندون» و «زد» را تماشا کردیم و رنگ و نورپردازی کار را تحت تأثیر این فیلم‌ها شکل دادیم.

 

زرین‌دست در پاسخ به این پرسش که آیا توقیف «خط قرمز» یک بدشانسی برای فیلم و عوامل آن بوده است؟ گفت: گاهی فکر می‌کنم سرنوشت این فیلم بوده که چنین اتفاقی برایش بیفتد و با تحریک کنجکاوری سینمادوستان جایگاه ویژه‌ای میان آثار کیمیایی پیدا کند.

 

این فیلمبردار سینما که از سر صحنه‌ی فیلم جدید کیومرث پوراحمد خود را به این نشست رسانده بود، برای ادامه‌ی فیلمبرداری زودتر از سایرین نشست را ترک کرد و پیش از رفتن گفت: از کیمیایی به دلیل همکاری در این فیلم تشکر می‌کنم، چون لذتی که ۳۵ سال پیش بردم هنوز هم ادامه دارد. بعد از این فیلم در چند فیلم دیگر هم کار کردیم و امیدوارم این همکاری ادامه داشته باشد و بتوانیم رکورد همکاری در سینما را بشکنیم.

 

علی معلم تهیه‌کننده سینما و صاحب امتیاز مجله‌ی سینمایی «دنیای تصویر» نیز درباره‌ی «خط قرمز» و سینمای مسعود کیمیایی گفت: این فیلم را اولین‌بار در اولین سانس، اولین جشنواره‌ی فیلم فجر دیدم. «خط قرمز»، «حاجی واشنگتن» (علی حاتمی)، «اشباح» (رضا میرلوحی)، و «مرگ یزدگرد» (بهرام بیضایی)، چهار فیلم ایرانی بودند که در آن جشنواره اکران شدند و از آن میان سه فیلم به دلیل مسئله‌ی حجاب توقیف شدند، زیرا در زمان ساخت آن فیلم‌ها هنوز فیلمسازان نمی‌دانستند تکلیف این موضوع چه خواهد شد؛ بعدتر با تصویب قانون حجاب اجباری، این فیلم‌ها دیگر امکان نمایش پیدا نکردند.

 

او ادامه داد: در سال‌های اول انقلاب با بازشدن نسبی فضای سیاسی این فیلمسازان برخوردهای جالبی با مسائل اجتماعی داشتند و هر چهار فیلم، فیلم‌هایی هشداردهنده بودند که بر اساس یک نگرانی عمیق ساخته شده بودند. در فیلم «خط قرمز» مسئله‌ی امنیت مطرح می‌شود اما نمی‌دانم چرا جامعه‌ی انقلابی آن زمان نتوانست این فیلم را هضم کند.

 

معلم در ادامه با بیان اینکه مشخص نیست چرا به این سنگینی با این فیلمسازان برخورد شد و سال‌ها طول کشید تا فیلم‌های دیگری بسازند، گفت:1448740967527_photo_2015-11-28_23-21-56 (1)

 

این تهیه‌کننده‌ی سینما با اعتقاد بر اینکه با بستن چیزی عوض نشده و نخواهد شد، ادامه داد: آنچه در فیلم «خط قرمز» دیده می‌شود، این است که فیلم پس از این همه سال همچنان زنده و قابل دیدن است و حتی می‌توان مسائل امروز جامعه را در آن دید. البته فیلم کیمیایی از آن فیلم‌هایی نیست که به کسی یا جناحی متلک بیندازد؛ برعکس نسل امروز که از سینما توقع متلک انداختن دارد و حتی وقتی فیلم می‌سازد از آن جنس می‌سازد.

 

او در ادامه درباره‌ی شرایط امروز برای فیلمسازان با سابقه گفت: کسی مثل کیمیایی هنوز هم باید برود و پشت در اتاق وزارتخانه بایستد تا اجازه بدهند فیلمی بسازد. در حالی که فیلمسازانی مثل او که خود را اثبات کرده‌اند، دیگر نیازی به طی این پروسه‌ها ندارند. شاید برای فیلمسازان تازه‌کار این روندها لازم باشد تا سیستم به آنها اعتماد کند اما الان برعکس شده و «هر ننه‌قمری می‌آید و فیلم می‌سازد» اما برای بزرگانی که عمری را در سینما گذرانده‌اند شرایط سخت شده است.

 

معلم با بیان اینکه فیلم «خط قرمز» به عنوان اثر حائل بین دو دوره‌ی فیلمسازی مسعود کیمیایی، همچنان قابل احترام است، اظهار کرد: آنچه باقی می‌ماند حرف جدی و فیلم خوب است. آنهایی که جلوی اکران این فیلم را گرفتند امروز حال و روز خوشی ندارند و معلوم نیست کجا هستند. مشخص است که جلوی چیزی را گرفتن فایده‌ای ندارد و باید به آدم‌های صاحب‌نظر اجازه داد کارشان را بکنند.

 

این سینماگر در ادامه با گلایه از کیفیت نمایش فیلم و کیفیت صدا در سالن خانه هنرمندان، گفت:این فیلم باید در یک سینمای استاندارد دیده شود تا ارزش‌ها و البته ضعف‌هایش آشکار شود. فیلم در دوره‌ی ساخت خود از ارزش تصویری بالایی برخوردار بود و هنوز هم قابلیت دیده‌شدن دارد و اگر یک نسخه‌ی خوب از آن نمایش داده شود می‌توان آن را برای مخاطبان امروز هم اکران کرد.

 

وی درباره‌ی ضعف جدی برخی آثار مسعود کیمیایی با اشاره به فراهم نبودن شرایط مطلوب فیلمسازی برای او تصریح کرد: اگر همانطور که به یک بیزنس‌من اجازه می‌دهیم جامعه را شخم بزند، جلو برود و کسی هم نتواند پیامدهای آن را جمع و جور کند؛ اگر دستِ بازی که «ب.ز» داشت «م.ک» هم داشت شاید فیلم‌های بهتری می‌ساخت!.

 

 

 

علی معلم در پایان با بیان اینکه کیمیایی یک درخت تنومند است و بوته‌ای نیست که “آقای بهشتی” (مدیر سابق فارابی) و (اشاره به فیلم‌سازی گلخانه‌ای) کاشته باشد، اظهار کرد: فیلمساز گلخانه‌ای با یک باد پاییزی از جا کنده می‌شود؛ کیمیایی یک درخت تنومند است که شاید گاهی میوه‌هایش خوب نباشد.

 

 

به گزارش ایسنا، یکی از حواشی این برنامه حضور فریماه فرجامی بازیگر قدیمی سینما بود که مدت‌هاست در مجامع عمومی به ندرت ظاهر می‌شود، او شامگاه هفتم آذر در مراسم اکران فیلم «خط قرمز» به دعوت مسعود کیمیایی، کارگردان این فیلم، روی صحنه آمد.

 

فریماه فرجامی که بازیگری حرفه‌ای را با فیلم «خط قرمز» و مسعود کیمیایی آغاز کرده است، پس از مدت‌ها در مراسمی که به نمایش و نقد این فیلم اختصاص داشت، به دعوت مسعود کیمیایی و در میان تشویق حاضران روی صحنه آمد و از اینکه این فیلم را پس از ۳۴ سال روی پرده می‌بیند ابراز خوشحالی کرد.

 

فریماه فرجامی بازیگری را از سال ۵۹ و با بازی در فیلم «گفت هر سه نفرشان» شروع کرد و در طول دوران فعالیت خود در فیلم‌هایی چون «سرب»، «مادر»، «نرگس»، «پرده‌ آخر» و «آب و آتش» بازی کرد و فیلم «زهر عسل» در سال ۱۳۸۱ آخرین فیلمی بود که با بازی او به نمایش عمومی درآمد.

 

سعید راد، دیگر بازیگر فیلم «خط قرمز» نیز که در این مراسم حضور داشت، با حضور روی صحنه، ضمن ابراز خوشحالی از نمایش این فیلم توقیفی، با خنده گفت: «از خانم فرجامی عذرخواهی می‌کنم که در فیلم کشیده‌ای به صورتشان زدم!».

 

فیلم سینمایی «خط قرمز» اولین فیلم مسعود کیمیایی است که پس از انقلاب ساخته شده‌ است و به دلیل تصویب قانون حجاب پس از یک اکران در اولین جشنواره فیلم فجر، هرگز امکان اکران پیدا نکرد تا اینکه امشب پس از ۳۴ سال با حذف صحنه‌هایی از فیلم، در قالب برنامه‌ «مروری بر سینمای مسعود کیمیایی» به نمایش درآمد.

دیگر مطالب در همین دسته...

۱۳۹۶/۰۲/۰۲ | ارسال شده در دسته: اخبار و فعالیت‌ها

ادامه انتشار میراث علی معلم در غیاب او/ بیانیه رسمی «دنیای تصویر»

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در متن این اطلاعیه مجله «دنیای تصویر» که با عنوان «و کشتی به راهش ادامه خواهد داد …» منتشر شده، آمده است: «چند روز مانده به سال جدید، در بهاری که برای ما شبیه خزان بود، «دنیای تصویر»، علی معلم را از دست داد. در تمام این مدت‌ها بارها از ما پرسیدید که بعد از او چه می‌شود و سرنوشت مجله چه خواهد بود؟ حتما می‌دانید، علی معلم فراتر از تاسیس یک مجله یا به راه انداختن جشن سینمایی حافظ، خانواده‌ای را ساخت به وسعت دنیای تصویر و مهم‌ترین میراث‌اش چیزی نبود جز خرد و بینش، اراده و پایمردی، مهر و دوستی. پس خانواده‌ «دنیای تصویر» با امیدی تازه و ایمانی محکم می‌کوشد تا حافظ این میراث...
ادامه مطلب
۱۳۹۵/۱۲/۲۴ | ارسال شده در دسته: اخبار و فعالیت‌ها

علی معلم چهارشنبه ۲۵ اسفند به خاک سپرده می‌شود

آی سینما: در حالی که درگذشت علی معلم منتقد و تهیه کننده سینما با بهت و ناباوری رسانه‌ها و سینماگران مواجه شده است، زمان برگزاری مراسم تشییع و خاک‌سپاری او اعلام شد. او که امروز در دفتر خود بر اثر حمله قلبی درگذشت، قرار است ساعت ۹ صبح روز چهارشنبه ۲۵ اسفند از مقابل ساختمان شماره ۲ خانه سینما تشییع و سپس در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شود. همچنین به گزارش ایسنا قرار است روز جمعه ۲۷ اسفند مراسم یابود او از ساعت ۱۸ تا ۱۹:۳۰ در مسجد جامع شهرک غرب برپا شود. درگذشت این چهره شناخته شده سینما و رسانه که از دو دهه پیش مجله «دنیای تصویر» را منتشر می‌کرد، بازتاب گسترده‌ای داشت و تعداد قابل توجهی از...
ادامه مطلب
۱۳۹۵/۱۲/۲۳ | ارسال شده در دسته: اخبار و فعالیت‌ها

علی معلم درگذشت

سینما به ما یاد داده که زندگی یعنی لحظات توامان شادی و غم، ولی هرگز فکر نمی‌کردیم روزی برسد که قرار باشد بدترین خبر ممکن را در «دنیای تصویر» منتشر کنیم. دقایقی قبل علی معلم، مدیر مسئول و سردبیر نشریه دنیای تصویر، بنیان‌گذار جشن سینمایی تلویزیونی حافظ، مدرس، مجری و برنامه‌ساز و تهیه‌کننده‌ی سینما در سن ۵۴ سالگی و در پی حملۀ قلبی، دار فانی را وداع گفت. علی معلم سال ۱۳۴۱ در دامغان متولد شد. در رشته‌ی سینما تحصیل کرد، در دهه‌ی شصت فعالیت مطبوعاتی خود را آغاز کرد و در سال ۷۱ با تاسیس ماهنامه «دنیای تصویر» فصل تازه‌ای را در مطبوعات و رسانه‌های سینمایی رقم زد. معلم که به واسطه‌ی تولید و اجرای برنامه‌هایی...
ادامه مطلب
۱۳۹۵/۱۲/۲۲ | ارسال شده در دسته: اخبار و فعالیت‌ها

دنیای تصویر 272 منتشر شد

دنیای تصویر 272 منتشر شد دویست و هفتادودومین شماره دنیای تصویر در آستانة سال نو منتشر شد. در این شماره، علاوه بر جداول کامل تولید و فروش، پرفروشترین فیلمها، پولسازترین بازیگران، محبوبترین ژانرها، پرمخاطب سالنها و موفق ترین پخشکنندهها نیز معرفی شدهاند. معرفی چهرههای مهم سینمایی سال 95 (از جمله، اصغر فرهادی، ترانه علیدوستی، عباس کیارستمی، حسن فتحی، مهران مدیری، مانی حقیقی، لیلا حاتمی، کیانوش عیاری، مسعود کیمیایی و…) از دیگر بخشهای این شماره است. بخش ویژه این شماره به بررسی جشنواره فیلم فجر و فیلمهای آن از نگاه منتقدان و نویسندگان سینمایی اختصاص دارد. در بخش گفتگو نیز، میزگردی خواندنی با حضور شش...
ادامه مطلب
۱۳۹۵/۱۲/۱۸ | ارسال شده در دسته: اخبار و فعالیت‌ها

علی معلم: امیدوارم حسن فتحی کارگردان «کنتس سلما» شود/ ساخت در نیمه دوم ۹۶

معلم تهیه کننده سینما که مدتی پیش پروانه ساخت «کنتس سلما» را دریافت کرده است، گفت: هنوز برنامه ای برای ساخت «کنتس سلما» نداریم، تا پیش از این قرار بود تا حسن فتحی کارگردان این پروژه به ما اطلاع دهد که چه زمانی می تواند فیلم را جلوی دوربین ببرد. وی ادامه داد: از ابتدا قرار بود بعد از پایان ساخت سریال «شهرزاد» تولید «کنتس سلما» آغاز شود، اما همچنان هیچ خبری از وضعیت «شهرزاد» و زمان به پایان رسیدن آن نیست. این تهیه کننده سینما توضیح داد: بی شک در سال ۹۶ و در ۳ ماه دوم سال «کنتس سلما» جلوی دوربین می رود، اما اینکه حسن فتحی به عنوان کارگردان بتواند با ما همکاری کند یا خیر، بستگی به خود این کارگردان دارد. معلم در...
ادامه مطلب
۱۳۹۵/۱۱/۱۷ | ارسال شده در دسته: اخبار و فعالیت‌ها

دنیای تصویر 271 منتشر شد

با انتشار دویست و هفتادویکمین شماره، دنیای تصویر وارد بیست و پنجمین سال انتشار خود شد. در این شماره 44 فیلم های ایرانی حاضر در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر معرفی شده اند. کد کیوآر هر فیلم این امکان را به شما میدهد که مستقیما از روی صفحه مجله، به لینک سایت دنیای تصویر متصل شده و برنامه نمایش فیلم را به همراه آنونس آن مشاهده کنید. شش گفتگو با فیلمسازان حاضر در جشنواره، از جمله مسعود کیمیایی، یکی دیگر از بخشهای خواندنی این شماره مجله است. در بخش برداشت بلند، پرونده فیلم «ستیغ هکسا» اثر تحسینشده مل گیبسون را به همراه گفتگو با بازیگر و سازندگان آن خواهید خواند. گزیده ای از مطالب این شماره عبارتند از: در...
ادامه مطلب

ویدیو

۱۳۹۵/۱۲/۲۴
گفت و گوی منتشر نشده زنده یاد علی معلم با فارس/ اگر سینما داشتم خیلی از فیلم ها را نمایش نمی دادم!

گالری تصاویر