…برآیند فیلمهای سفارشی و تماماً دولتی امسال بسیار ضعیف بوده. امیدوارم كه نگاه به تولید در سینمای ایران تغییر كند و نقش بخش خصوصی در آن تقویت شود و كمكهای دولتی تنها به همان عنوان كمك در اختیار فیلمها قرار بگیرد چون تجربه نشان داده فیلمهایی كه صرفاً متعلق به بنیادها و نهادها هستند خیلی آثار چشمگیری نمیشوند و امسال هم به همان ترتیب این موضوع ثابت خواهد شد…
به گزارش کافه سینما، علی معلم در گفتوگو با «بانی فیلم» بیان داشت: فكر میكنم تقریباً نیمی از فیلمهای جشنواره فیلمهای خوب و تأثیرگذاری هستند و در این سالهایی كه اوضاع تولید در سینمای ایران چندان تعریفی ندارد همین كه 15 فیلم قابل تأمل در جشنواره حضور دارد برای سینمای ایران دستاورد خوبی است.
وی در ادامه افزود: فیلمهای جشنواره امسال تركیبی از فیلمهای دولتی و بخش خصوصی است. اساساً فكر میكنم برآیند فیلمهای سفارشی و تماماً دولتی امسال بسیار ضعیف بوده. امیدوارم كه نگاه به تولید در سینمای ایران تغییر كند و نقش بخش خصوصی در آن تقویت شود و كمكهای دولتی تنها به همان عنوان كمك در اختیار فیلمها قرار بگیرد چون تجربه نشان داده فیلمهایی كه صرفاً متعلق به بنیادها و نهادها هستند خیلی آثار چشمگیری نمیشوند و امسال هم به همان ترتیب این موضوع ثابت خواهد شد.
معلم در جواب به اینكه سیاستهای دبیر جشنواره را چطور ارزیابی میكنید، گفت: در این خصوص باید بعد از جشنواره صحبت كرد. تا وقتیكه جشنواره به طور كامل برگزار نشده، نمیتوان به قضاوت سیاستگذاریها و نحوه مدیریت آقای عباسیان نشست. در كل امیدوارم جشنواره خوبی در پیش رو داشته باشیم ولی اینكه چقدر اصول، درست رعایت شود به طور قطع بستگی به مدیریت دارد. به هر حال تلاش من شخصاً در هیأت انتخاب این بود كه به استانداردها نزدیك شویم، هرچند كه بعضاً این استانداردها توسط برخی مدیران دولتی و سینماگران مخدوش میشود. وی در مورد آثار راه نیافته به بخش مسابقه فجر اظهار داشت: در این دوره چند فیلم متوسط رو به بالا داشتیم كه جایشان در جشنواره خالی است و امیدوارم به اكران عمومی برسند و مورد استقبال هم قرار گیرند. كلا به اعتقاد من بخش بزرگی از فیلمهایی كه به دست ما رسید زیر استاندارد بود و حداقل روی نیمی از فیلمها اصلاً نمیشد نام «فیلم سینمایی» گذاشت. بخش اعظمی از این 96 فیلم نه برای مخاطب ساخته شده بود، نه قابلیت اكران داشت و نه به درد جشنوارهای میخورد! كه این واقعاً جای تأسف دارد.