English
117 فیلم در چهاردهمین جشن «حافظ» داوری می‌شوند
۱۳۹۳/۰۲/۲۱ | ارسال شده در دسته: اخبار و فعالیت‌ها

117 فیلم در چهاردهمین جشن «حافظ» داوری می‌شوند

10277920_10201932397888325_6980237765274613495_n
جشن «حافظ» 22 خردادماه با معرفی بهترین فیلم های سینمایی، سریال های تلویزیونی و شبکه نمایش خانگی در سال های 91 و 92 در سالن وزارت کشور برگزار می شود.
به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری چهاردهمین جشن «حافظ» با حضور علی معلم دبیر این جشنواره صبح روز 13 اردیبهشت‌ماه برگزار شد. علی معلم در ابتدا با اشاره به این مطلب که طی 2 سال گذشته جشن تصویر سال به دلایل مختلفی و شاید به دلیل نحسی عدد 13 برگزار نشد، گفت: مسئولان وقت در 2 سال گذشته اجازه برگزاری این جشن را ندادند، تا اینکه سال پیش اجازه برگزاری سیزدهمین دوره جشن «حافظ» صادر شد. اما با توجه به اینکه زمان برگزاری این جشن به اواخر سال می رسید، تصمیم گرفتیم تا سیزدهمین دوره را برگزار نکرده و چهاردهمین دوره این جشن را در خردادماه برگزار کنیم.

وی با اشاره به اینکه تولیدات سینمایی، تلویزیونی و شبکه نمایش خانگی از سال 90 به بعد داوری نشده است، توضیح داد: اگر قرار بود این 3 سال را در داوری تولیدات قرار دهیم، با حجم بالایی از تولیدات مواجه می شدیم که این مسئله کار را ساخت می کرد، به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا تولیدات سال 91 و 92 را داوری کنیم. بر همین اساس 23 سریال در سال 91 و 21 سریال تلویزیونی و شبکه نمایش خانگی در سال 92 و در مجموع 44 سریال در این دوره از جشن داوری خواهد شد. همچنین 55 فیلم اکران شده در سال 91 و 62 فیلم اکران شده در سال 92 نیز مورد داوری قرار خواهد گرفت.

دبیر چهاردهمین جشن «حافظ» بیان کرد: خوشبختانه دوستان در حوزه دولتی با طرحی جدید موافقت کردند که بر اساس آن جشن حافظ در حوزه شعر، موسیقی و هنرهای نمایشی نیز برگزار می شود. اولین جشن حافظ در این بخش در مهرماه همزمان با روز حافظ و انتخاب و معرفی بهترین ها در آثار شعر، موسیقی و هنرهای نمایشی برگزار می شود. امیدوارم بتوانیم این جشن را در حافظیه شیراز برگزار کنیم.

معلم با اشاره به این مطلب که 2 جایزه بهترین بازیگر زن و مرد در سال 90 نیز در جشن حافظ اهدا می شوند، گفت: در چهاردهمین دوره جشن حافظ 23 جایزه اهدا می شود که شامل بهترین فیلم، بهترین مجموعه تلویزیونی، بهترین کارگردان تلویزیون، بهترین فیلمنامه، بهترین بازیگر زن و مرد است که در هر بخش 2 جایزه تقدیم برگزیدگان می شود. البته در این جشن نقش اول و یا مکمل نداریم و به بهترین بازی فارق از از زمان حضور بازیگر در فیلم جایزه داده خواهد شد.

وی ادامه داد: از دیگر جوایزی که در این جشن اهدا می شود، جایزه بهترین بازیگر مرد و زن درام و بهترین بازیگر مرد و زن کمدی است. این مسئله سبب می شود تا هرچه بیشتر به تولیدات کمدی در سینما و تلویزیون ایران توجه شود. البته با توجه به اینکه نمی توانستیم بهترین مجموعه یا فیلم کمدی را معرفی کنیم، تصمیم گرفتیم تا بهترین بازیگر زن و مرد در این حوزه را انتخاب و معرفی کنیم.

تهیه کننده فیلم سینمایی «آل» بیان کرد: امسال نیز همانند سال های قبل، جایزه یک عمر فعالیت هنری را خواهیم داشت که به یکی از بزرگان سینمای ایران تعلق می گیرد. یک جایزه نیز در حوزه ادبیات در نظر گرفته شده که به یکی از نویسندگان و منتقدان سینما تقدیم می شود.

معلم با اشاره به این که دولت جدید علاقه مند به انتقال برگزاری جشن های این چنین به بخش خصوصی است، توضیح داد: خوشبختانه دوستان ما در حوزه مدیریت های دولتی موافق هستند تا تعداد برگزاری جشن هایی که توسط دولت برگزار شده کم و به بخش خصوصی سپرده شود تا از موازی کاری در این زمینه جلوگیری شود. متاسفانه جشنواره های دولتی رابطه چندانی با مردم نداشته و تاثیر چندانی نیز در روند رو به رشد هنرهای نمایشی ندارند. این در حالی است که جشن «حافظ» با مردم عجین بوده و مردم سال ها است که این جشن را دنبال می کنند. جشن حافظ تنها جشنی است که به آثار دیده شده توسط مخاطب جایزه می دهد.

دبیر جشن «حافظ» ادامه داد: داوری این جشن مانند دیگر جشنواره ها خلق الساعه نبوده و داوری آن در طول سال انجام می شود. با توجه به اینکه این جشن همراه با مردم است به همین دلیل جایزه ای که داده می شود نیز باید برای مردم اهمیت داشته باشد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا در این دوره از جشن شاهد حضور مهمانان خارجی هستیم، توضیح داد: در جشن سیزدهم جایزه ویژه ای را برای یک هنرمند غیر ایرانی در نظر گرفتیم که به دلیل برگزار نشدن این جشن، جایزه نیز کنسل شد، البته بی شک در دوره پانزدهم شاهد اهدای چنین جایزه ویژه‌ای به هنرمندان تاثیرگذار غیر ایرانی خواهیم بود. نباید فراموش کرد که سینمای ایران به عنوان یک قدرت رسانه ای جایگاه قابل قبولی در دنیا دارد و می تواند تاثیر گذار باشد.

معلم با بیان اینکه جشن حافظ با توجه به استقبال بالایی که از سوی مخاطبان برای حضور در آن می شود پتانسیل آن را دارد که توسط یک شبکه تلویزیونی به صورت مستقیم پخش شود، گفت: البته چنین جشن هایی باید توسط شبکه های خصوصی در کشور به صورت زنده پخش شوند که ما چنین سیستمی را در کشور نداریم. این جشن به قدری در بین مخاطبان سینما و تلویزیون شناخته شده است که ما به راحتی می توانیم جشن را در یک استادیوم برگزار کنیم. اما متاسفانه شرایط برای برگزاری این جشن با چنین وسعتی وجود ندارد. به همین دلیل تنها راه برای ارائه این جشن به مخاطبان شبکه نمایش خانگی است. البته بسیاری از کشورهای همسایه نیز پیشنهاد نمایش این جشن به صورت زنده را داده اند.

وی با اشاره به این که بهترین های سینمای ایران اولین جایزه بهترین حضورشان در سینما را از جشن حافظ گرفته اند، یادآور شد: لیلا حاتمی اولین جایزه خود برای حضور در فیلم سینمایی «لیلا» را از جشن حافظ دریافت کرد.

تهیه کننده فیلم سینمایی «شوکران» ادامه داد: در جشن چهاردهم سریال های شبکه نمایش خانگی از جمله «شاهگوش» و «قلب یخی» نیز مورد داوری قرار گرفته است. داوران این دوره نیز مانند دوره های قبل، نویسندگان و منتقدان مجله دنیای تصویر هستند.

معلم با اشاره به این مطلب که جشن های قبلی به صورت 2 بسته تصویری به زودی در اختیار علاقه مندان قرار خواهند گرفت، توضیح داد: تصاویری در دوره های 1 تا 6 این جشن وجود دارند که ممکن است در تاریخ سینمای ایران وجود نداشته باشند. به عنوان مثال تصویر از ساموئل خاکیچیان برای دریافت جایزه تصویر سال و یا اجرای موسیقی فیلم «مرسدس» توسط بابک بیات در این جشن ها وجود دارد.

وی در پایان تاکید کرد: علاقه مندان بسیاری مایل به حضور در این جشن هستند، اما سالن مناسبی برای برگزاری چنین جشن هایی وجود ندارد، البته سالنی مثل برج میلاد وجود دارد اما این سالن تبدیل به حیاط خلوت شهرداری شده که هر برنامه ای که خود دوست دارد در آن برگزار کند. نهادهای عمومی و دولتی باید به خاطر بیاورند که دوره انحصار طلبی به پایان رسیده

دیگر مطالب در همین دسته...

۱۳۹۶/۰۲/۰۲ | ارسال شده در دسته: اخبار و فعالیت‌ها

ادامه انتشار میراث علی معلم در غیاب او/ بیانیه رسمی «دنیای تصویر»

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در متن این اطلاعیه مجله «دنیای تصویر» که با عنوان «و کشتی به راهش ادامه خواهد داد …» منتشر شده، آمده است: «چند روز مانده به سال جدید، در بهاری که برای ما شبیه خزان بود، «دنیای تصویر»، علی معلم را از دست داد. در تمام این مدت‌ها بارها از ما پرسیدید که بعد از او چه می‌شود و سرنوشت مجله چه خواهد بود؟ حتما می‌دانید، علی معلم فراتر از تاسیس یک مجله یا به راه انداختن جشن سینمایی حافظ، خانواده‌ای را ساخت به وسعت دنیای تصویر و مهم‌ترین میراث‌اش چیزی نبود جز خرد و بینش، اراده و پایمردی، مهر و دوستی. پس خانواده‌ «دنیای تصویر» با امیدی تازه و ایمانی محکم می‌کوشد تا حافظ این میراث...
ادامه مطلب
۱۳۹۵/۱۲/۲۴ | ارسال شده در دسته: اخبار و فعالیت‌ها

علی معلم چهارشنبه ۲۵ اسفند به خاک سپرده می‌شود

آی سینما: در حالی که درگذشت علی معلم منتقد و تهیه کننده سینما با بهت و ناباوری رسانه‌ها و سینماگران مواجه شده است، زمان برگزاری مراسم تشییع و خاک‌سپاری او اعلام شد. او که امروز در دفتر خود بر اثر حمله قلبی درگذشت، قرار است ساعت ۹ صبح روز چهارشنبه ۲۵ اسفند از مقابل ساختمان شماره ۲ خانه سینما تشییع و سپس در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شود. همچنین به گزارش ایسنا قرار است روز جمعه ۲۷ اسفند مراسم یابود او از ساعت ۱۸ تا ۱۹:۳۰ در مسجد جامع شهرک غرب برپا شود. درگذشت این چهره شناخته شده سینما و رسانه که از دو دهه پیش مجله «دنیای تصویر» را منتشر می‌کرد، بازتاب گسترده‌ای داشت و تعداد قابل توجهی از...
ادامه مطلب
۱۳۹۵/۱۲/۲۳ | ارسال شده در دسته: اخبار و فعالیت‌ها

علی معلم درگذشت

سینما به ما یاد داده که زندگی یعنی لحظات توامان شادی و غم، ولی هرگز فکر نمی‌کردیم روزی برسد که قرار باشد بدترین خبر ممکن را در «دنیای تصویر» منتشر کنیم. دقایقی قبل علی معلم، مدیر مسئول و سردبیر نشریه دنیای تصویر، بنیان‌گذار جشن سینمایی تلویزیونی حافظ، مدرس، مجری و برنامه‌ساز و تهیه‌کننده‌ی سینما در سن ۵۴ سالگی و در پی حملۀ قلبی، دار فانی را وداع گفت. علی معلم سال ۱۳۴۱ در دامغان متولد شد. در رشته‌ی سینما تحصیل کرد، در دهه‌ی شصت فعالیت مطبوعاتی خود را آغاز کرد و در سال ۷۱ با تاسیس ماهنامه «دنیای تصویر» فصل تازه‌ای را در مطبوعات و رسانه‌های سینمایی رقم زد. معلم که به واسطه‌ی تولید و اجرای برنامه‌هایی...
ادامه مطلب
۱۳۹۵/۱۲/۲۲ | ارسال شده در دسته: اخبار و فعالیت‌ها

دنیای تصویر 272 منتشر شد

دنیای تصویر 272 منتشر شد دویست و هفتادودومین شماره دنیای تصویر در آستانة سال نو منتشر شد. در این شماره، علاوه بر جداول کامل تولید و فروش، پرفروشترین فیلمها، پولسازترین بازیگران، محبوبترین ژانرها، پرمخاطب سالنها و موفق ترین پخشکنندهها نیز معرفی شدهاند. معرفی چهرههای مهم سینمایی سال 95 (از جمله، اصغر فرهادی، ترانه علیدوستی، عباس کیارستمی، حسن فتحی، مهران مدیری، مانی حقیقی، لیلا حاتمی، کیانوش عیاری، مسعود کیمیایی و…) از دیگر بخشهای این شماره است. بخش ویژه این شماره به بررسی جشنواره فیلم فجر و فیلمهای آن از نگاه منتقدان و نویسندگان سینمایی اختصاص دارد. در بخش گفتگو نیز، میزگردی خواندنی با حضور شش...
ادامه مطلب
۱۳۹۵/۱۲/۱۸ | ارسال شده در دسته: اخبار و فعالیت‌ها

علی معلم: امیدوارم حسن فتحی کارگردان «کنتس سلما» شود/ ساخت در نیمه دوم ۹۶

معلم تهیه کننده سینما که مدتی پیش پروانه ساخت «کنتس سلما» را دریافت کرده است، گفت: هنوز برنامه ای برای ساخت «کنتس سلما» نداریم، تا پیش از این قرار بود تا حسن فتحی کارگردان این پروژه به ما اطلاع دهد که چه زمانی می تواند فیلم را جلوی دوربین ببرد. وی ادامه داد: از ابتدا قرار بود بعد از پایان ساخت سریال «شهرزاد» تولید «کنتس سلما» آغاز شود، اما همچنان هیچ خبری از وضعیت «شهرزاد» و زمان به پایان رسیدن آن نیست. این تهیه کننده سینما توضیح داد: بی شک در سال ۹۶ و در ۳ ماه دوم سال «کنتس سلما» جلوی دوربین می رود، اما اینکه حسن فتحی به عنوان کارگردان بتواند با ما همکاری کند یا خیر، بستگی به خود این کارگردان دارد. معلم در...
ادامه مطلب
۱۳۹۵/۱۱/۱۷ | ارسال شده در دسته: اخبار و فعالیت‌ها

دنیای تصویر 271 منتشر شد

با انتشار دویست و هفتادویکمین شماره، دنیای تصویر وارد بیست و پنجمین سال انتشار خود شد. در این شماره 44 فیلم های ایرانی حاضر در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر معرفی شده اند. کد کیوآر هر فیلم این امکان را به شما میدهد که مستقیما از روی صفحه مجله، به لینک سایت دنیای تصویر متصل شده و برنامه نمایش فیلم را به همراه آنونس آن مشاهده کنید. شش گفتگو با فیلمسازان حاضر در جشنواره، از جمله مسعود کیمیایی، یکی دیگر از بخشهای خواندنی این شماره مجله است. در بخش برداشت بلند، پرونده فیلم «ستیغ هکسا» اثر تحسینشده مل گیبسون را به همراه گفتگو با بازیگر و سازندگان آن خواهید خواند. گزیده ای از مطالب این شماره عبارتند از: در...
ادامه مطلب

ویدیو

۱۳۹۵/۱۲/۲۴
گفت و گوی منتشر نشده زنده یاد علی معلم با فارس/ اگر سینما داشتم خیلی از فیلم ها را نمایش نمی دادم!

گالری تصاویر